Close
Magyarországot is érinti minden idők leghosszabb folyami hajóútja

Magyarországot is érinti minden idők leghosszabb folyami hajóútja

Egy klasszikus folyami hajókirándulást általában hét éjszakára szoktak hirdetni, de amit az AmaWaterways szervez, messze eltér az átlagostól, és mindjárt rekordokat döntöget.

A Seven River Journey néven futó hajóskaland ugyanis tizennégy országot, valamint hét folyót érint, és nem kevesebb mint negyvenhat éjszakás lesz. A 2023-ban induló hajóút ezzel kiérdemli a minden idők leghosszabbja címet.

A kivételes utazás száznegyvennégy szerencsés vendégnek adatik meg, akik a Szajna, a Saône, a Rhône, a Rajna Moselle, a Majna és a Duna hullámain hajókázva utazhatnak el Franciaországba, Svájcba, Németországba, Belgiumba, Luxemburgba, Hollandiába, Ausztriába, Csehországba, Szlovákiába, Magyarországra, Horvátországba, Szerbiába, Bulgáriába és Romániába,

miközben az UNESCO világörökségi listáján szereplő helyek közül tizenhetet is felkeresnek.

A jegyár magában foglalja a hajó éttermében felszolgált ételeket és italokat, a parton szervezett kerékpáros- és gyalogostúrákat, kirándulásokat, valamint a fedélzeti jógát. A hajón fitneszterem, wellnesslehetőségek, szépségszalon és medencés bár is rendelkezésre áll.

Természetesen egy ilyen másfél hónapos körutazásnak rendesen megkérik az árát, a jegy fejenként 25 999 dollárba (kb. 7,8 millió forintba) kerül. Az első hajó 2023. június 1-jén szedi fel a horgonyt, foglalni 2021. március 15-től lehet.

A vakcinák megjelenésével az utazási szektorban az év egyik nagy kérdésévé vált az, hogy vajon az oltási útlevél lesz-e az, amit korábban a negatív teszt jelentett. Nos, úgy fest, igen. Egyre több intézmény köti érvényes oltási igazolványhoz azt, hogy a vendégei használhassák a szolgáltatásait. Egyre több légitársaság és szálloda fontolgatja az ötletet, de vannak, akik már be is építették a működési szabályzatukba. Ilyen a Crystal Cruises hajózási társaság és a Saga is.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: www.amawaterways.com)

FOLYTASD EZZEL
Több korlátozáson is jelentősen enyhítettek már ebben a szomszédos országban
Ilyen programlehetőség még nem volt a Buckingham Palota történetében
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom