Close
Magyarországot is érinti minden idők leghosszabb folyami hajóútja

Magyarországot is érinti minden idők leghosszabb folyami hajóútja

Egy klasszikus folyami hajókirándulást általában hét éjszakára szoktak hirdetni, de amit az AmaWaterways szervez, messze eltér az átlagostól, és mindjárt rekordokat döntöget.

A Seven River Journey néven futó hajóskaland ugyanis tizennégy országot, valamint hét folyót érint, és nem kevesebb mint negyvenhat éjszakás lesz. A 2023-ban induló hajóút ezzel kiérdemli a minden idők leghosszabbja címet.

A kivételes utazás száznegyvennégy szerencsés vendégnek adatik meg, akik a Szajna, a Saône, a Rhône, a Rajna Moselle, a Majna és a Duna hullámain hajókázva utazhatnak el Franciaországba, Svájcba, Németországba, Belgiumba, Luxemburgba, Hollandiába, Ausztriába, Csehországba, Szlovákiába, Magyarországra, Horvátországba, Szerbiába, Bulgáriába és Romániába,

miközben az UNESCO világörökségi listáján szereplő helyek közül tizenhetet is felkeresnek.

A jegyár magában foglalja a hajó éttermében felszolgált ételeket és italokat, a parton szervezett kerékpáros- és gyalogostúrákat, kirándulásokat, valamint a fedélzeti jógát. A hajón fitneszterem, wellnesslehetőségek, szépségszalon és medencés bár is rendelkezésre áll.

Természetesen egy ilyen másfél hónapos körutazásnak rendesen megkérik az árát, a jegy fejenként 25 999 dollárba (kb. 7,8 millió forintba) kerül. Az első hajó 2023. június 1-jén szedi fel a horgonyt, foglalni 2021. március 15-től lehet.

A vakcinák megjelenésével az utazási szektorban az év egyik nagy kérdésévé vált az, hogy vajon az oltási útlevél lesz-e az, amit korábban a negatív teszt jelentett. Nos, úgy fest, igen. Egyre több intézmény köti érvényes oltási igazolványhoz azt, hogy a vendégei használhassák a szolgáltatásait. Egyre több légitársaság és szálloda fontolgatja az ötletet, de vannak, akik már be is építették a működési szabályzatukba. Ilyen a Crystal Cruises hajózási társaság és a Saga is.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: www.amawaterways.com)

leghosszabb | utazás | rekord | út | luxus

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram