A Szentmargitbányai Kőfejtőben nagyszabású Aida előadást mutattak be

Július 10-én felejthetetlen előadás keretében, ötezer néző előtt mutatták be Verdi klasszikusát, az Aida-t a Szentmargitbányai Kőfejtőben. Az előadást az amerikai Thaddeus Strassberger és az olasz Giuseppe Palella álmodta meg; az operaelőadások rezidens zenekara a magyar zenészekből álló Piedra Fesztiválzenekar lesz, az etióp király, Amonazro szerepében Nagy Zoltánt is hallhatjuk.

 

A gazdasági, politikai és kulturális élet számos képviselőjének társaságában mutatták be júliusban Thaddeus Strassberger fulminens Aida rendezését a Szentmargitbányai Kőfejtőben. A karmester a mexikói származású Iván López-Reynoso lesz, míg az utolsó három előadást asszisztense, a spanyol származású zeneszerző és karmester, Ruben Diaz vezényli majd.

Az igéző szépségű operadarabban nagy és látványos tömegjelenetek állnak szemben a szenvedélyes, az egyes szereplők vágyait és konfliktusait felvonultató, szinte már kamarajátékba illő, intim jeleneteivel, melyeket a rendezői stáb egyedülállóan egzotikus, egyiptomi környezetbe ágyaz.

A Strassberger és Palella művészi koncepciója a pazar színpadkép, a legapróbb részletekig kidolgozott, pompás díszletek, a kifinomult koreográfiák és videóvetítések, valamint a kivételes előadók tökéletes szimbiózisán alapul. A díszlet különleges eleme egy hatalmas, nyitott és mintegy két és fél busznyi hosszúságú, a kőbánya sziklás tájába milliméteres pontossággal illeszkedő szarkofág. A produkció titkos sztárja azonban már most egy hatalmas, mozgatható, leleményes faszerkezetből épült arany elefánt.

A július 13-i és 27-i, valamint az augusztus 10-i és 18-i előadásokra Sopronból három fel- és leszállóval ingyenes shuttle buszt indítanak. Jövőre – először a kőfejtő történetében – egy Wagner operát, A bolygó hollandit tűznek majd műsorra. Augusztus 24-ig összesen 26-szor viszik színre az előadást.

Esterházy Ottrubay Melinda 1994-ben hozta létre a vagyon kezelésére szolgáló Esterházy Magánalapítványokat, amelyen összesen 220 millió eurós befektetést eszközöltek a kulturális turizmus területén.

(Forrás: közlemény, fotók: Bánkuti András, Thaddeus Strassberger, Tommi Schmid)

aida | Giuseppe Verdi | szentmargitbánya | opera | kőfejtő

FOLYTASD EZZEL

Hat fantasztikus hely Horvátországban, amit ősszel meg kell nézni

Milyen egy zero waste konyha és egy maradékmentes menü?

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom