Close
Dubajban nyílik meg a világ legnagyobb óriáskereke

Dubajban nyílik meg a világ legnagyobb óriáskereke

Bármi, ami Dubajban készül, vagy fényűző, vagy monumentális lesz. Jövő hónapban pedig egy újabb rekordot állíthatnak fel, hiszen október 21-én megnyitják a 250 méternél is magasabbra emelkedő óriáskereket. Az új látványosságból páratlan kilátás nyílik majd a kikötőre és a Bluewaters-szigetre.

De persze több lesz ez egy átlagos óriáskerék-élménynél. A VIP-utasoknak lehetőségük lesz saját kabinjukban vacsorázni,  vagy privát mixert fogadni, aki a városnézés közben jobbnál jobb koktélokat készít. Az óriáskerék éjjel-nappal várja majd a látogatókat, egy kör pedig körülbelül harmincnyolc percig tart majd.

Az Ain Dubai sokkal magasabb, mint a világ többi óriáskereke, majdnem kétszer akkora, mint a London Eye.

A kerék negyvennyolc különálló, légkondicionált kabinjában egyszerre 1750 utas tudja majd csodálni a várost, sőt, lesznek olyan privát kabinok, amelyeket ki lehet bérelni különféle eseményekre, így esküvőkre vagy születésnapokra is.

Az óriáskerék megnyitása egybeesik a dubaji világkiállítással, amely tavaly elmaradt a járvány miatt. A 2020-as világkiállítás a tervek szerint október 1-jén nyit, és 2022. március 31-ig tart. Az eseményen Magyarország is képviselteti magát, a Thefour és az Elysian ruháit viseli majd a Magyar Pavilon személyzete.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Ain Dubai)

ain dubai | dubaji világkiállítás | dubai | óriáskerék | világkiállítás

FOLYTASD EZZEL

Egy uszoda megkérdezte a vendégeket, hogy hajlandók-e otthon zuhanyozni

Ennél halloweenibb hangulatú szállást keresve sem találnánk az Airbnb-n

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram