Close
Így néz ki a Dubaji Világkiállításra induló magyarok formaruhája

Így néz ki a Dubaji Világkiállításra induló magyarok formaruhája

A Dubaji Világkiállításon a Thefour és az Elysian ruháit viseli majd a Magyar Pavilon személyzete. A formaruha-pályázat nyertes öltözeteit csütörtökön mutatták be a sajtónak.

2019-ben az Expo 2020 Magyarország Nkft. pályázatot írt ki a világkiállításon az országot képviselő személyzet formaruháinak megtervezésére. A pályázatra nyolc magyar tervezőt hívtak meg, akik közül az Elysian, a Sentiments, a Thefour és a Tomcsanyi adott be pályázatot a kiírt határidőre.

A kiírás alapján olyan női és férfiöltözéket kellett tervezni, amely kényelmes és praktikus, egész napos aktív viselésre alkalmas, megfelel a dubaji klímának és kulturális hagyományoknak, valamint illeszkedik a pavilon koncepciójához, azaz Magyarország vízkincseinek bemutatásához.

A ruhákat a pavilon munkatársai, a gasztronómiai, valamint a pavilon- és épületkezelő személyzet viseli majd fél éven keresztül, 2021. október 1. és 2022. március 31. között.

A zsűrit az Expo 2020 Magyarország, és a Magyar Divat & Design Ügynökség vezetői, illetve a divatvilág szakmai képviselői alkották. Döntésük alapján végül nem egy, hanem két tervező, a Thefour és az Elysian kapott lehetőséget arra, hogy felöltöztesse a hazánkat képviselő csapatot.

Az Elysian tervezője, Bódis Boglárka a séfek, felszolgálók és az épületkezelők öltözékét álmodta meg. A tervezés során a fókusz a funkcionalitáson, a kényelmen és az elegancián volt, a formaruhák színvilágában a sötétkék, fehér és a mogyoróbarna dominálnak, díszítőelemként pedig a pavilon arculatának megfelelő motívum jelenik meg. A séfek kabátja klasszikus szabásvonalat, valamint fehér és sötétkék színeket kapott, továbbá minden olyan kiegészítővel el van látva, amelyek a munka során segítik a ruha viselőjét. Az épületkezelők öltözékéről is elmondható, hogy az egész napos kényelmet szolgálja – a mogyoróbarna nadrágot és a sötétkék pólót is praktikus megoldásokkal látta el a tervező.

A Thefour a pavilon munkatársak ruháit tervezte meg. Olyan kollekciót hozott létre, amiben a magyar csapat kényelmesen és magabiztosan tudja képviselni hazánkat. Az arculati színekből a petrolkék, rozéarany, fehér és sötétkék színeket használta, míg az arculati motívumot aszimmetrikusan helyezte fel a ruhákra, ezzel egy kis márkasajátosságot is belecsempészve az öltözékbe. Az egyes ruhadarabok jól variálhatóak, például a női menedzserek blézere egy elegáns és egy casual összeállításban is hordható, míg a férfi menedzserek öltözéke ízlésesen mutat zakó nélkül is. Kihívást jelentett egyszerre igazodni a dubaji etiketthez és éghajlati viszonyokhoz, amit végül egy okos anyagválasztással oldott meg a tervezői csapat: a viszkóz-poliészter-elasztán keverék jó légáteresztő, stabil és könnyed, a sivatag közepén is egész napos kényelmes viseletet jelent.

Az Expo 2020 Magyarország ügyvezetője, Tóth Andrea a sajtótájékoztatón elmondta, azt szerették volna, hogy a formaruhák is illeszkedjenek a pavilon szellemiségéhez, a magyar megjelenés tematikájához és arculatához. A tervezőcsapat kiváló munkát végzett, olyan ruhákat alkotott, amelyek nemcsak elegánsak és szépek, de egyediek is, és tökéletes kiegészítői a képviselni kívánt értékeknek.

A Dubaji Világkiállítás 2021. október 1-jén nyitja meg kapuit. Az esemény százkilencven ország részvételével zajlik, a szervezők 25 millió, jórészt külföldi országokból érkező látogatót várnak.

magyar pavilon | expo 2020 | thefour | elysian | expo2020

FOLYTASD EZZEL

A japán origamiművészet világát megidéző high-tech szemüvegkerettel jött ki a Tipton

Csodálatos, exkluzív kapszulakollekció ünnepli Frida Kahlo örökségét

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram