Újabb népszerű úti cél tiltja be az Airbnb-t

Az Airbnb rendkívül népszerű a szálláskereső turisták körében, aminek azonban a helyiek gyakran csak az árnyoldalát látják. Ennek oka az, hogy a befektetők felvásárolják az ingatlanokat, a lakosságnak így kevesebb és drágább lakások maradnak.

Ahogyan arról a Roadster is beszámolt, Firenze kitiltja az új Airbnb-ket a városközpontjából és hasonló döntésre jutott a malajziai Penang szigete is. A döntésben közrejátszott a szigetre érkező turisták viselkedésére irányuló panaszok számának növekedése is. Az új irányelv szerint korlátozzák a rövidtávú ingatlan-bérbeadást, vendégeket csak a kereskedelmi ingatlanok fogadhatnak. Ez azt jelenti, hogy

a magántulajdonban lévő lakásokban az utazók nem szállhatnak meg.

Mostantól a bérbeadóknak is nehezebb dolguk lesz, mert szigorítják az ingatlanok kereskedelmi célúként történő regisztrációját. Emellett éves díjat kell fizetniük és a kormány mellett szomszédaik hetvenöt százalékától is engedélyt kell szerezniük. Ezenkívül legfeljebb heti három napon fogadhatnak majd vendégeket.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

szállás | Malajzia | airbnb | sziget | bérlés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom