Elképesztő, mennyit drágultak egyetlen év alatt az albérletek

A KSH-ingatlan.com legfrissebb lakbérindexe szerint májusban az albérleti díjak országosan 1,8 százalékkal, a fővárosban 0,6 százalékkal nőttek egy hónap alatt; egy év alatt országosan 15,6 százalékkal, Budapesten pedig 16,5 százalékkal emelkedtek a lakbérek - közölte az ingatlanpiaci portál.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője közölte, hogy az albérletpiaci kínálat is növekedésnek indult. Június közepén Budapesten, illetve országosan tizennégy-tizennyolc százalékkal több kiadó lakásból válogathattak a bérlők éves összevetésben, az országos albérlet-kínálat több mint 11 800 kiadó lakásból és házból áll.

Az ingatlan.com szakértője szerint ha kitart a kínálat növekedése, az fékezheti a bérleti díjak emelkedését.

Adataik szerint június közepén Budapesten a tulajdonosok által meghirdetett kiadó lakások

átlagos bérleti díja kétszázharmincezer forint volt.

A legmagasabb bérleti díj az II. és az V. kerületet jellemezte, ahol háromszázötven-háromszázötveezer forintért kínálták a kiadó lakásokat. A népszerű és a legjelentősebb kínálattal rendelkező városrészek közé sorolható XI. kerületben kétszázhuszonötezer, a XIII. kerületben pedig kétszáznegyvenezer forint volt az átlagos bérleti díj. A legolcsóbb kerületek közé tartozik a XVII., a XXI. és a XXIII., ahol Százötven-százötvenötezer forintért kínálják a lakásokat a bérlőknek.

A vármegyeszékhelyeken az átlagos bérleti díj százharmincezer forint, de jelentősek az eltérések.

Veszprém számít a legdrágább városnak százhatvanhétezer forintos átlagos bérleti díjjal, majd Székesfehérvár, Debrecen és Tatabánya következik százhatvan-százhatvanötezer forinttal.

Továbbra is a legolcsóbb nagyvárosok között van Salgótarján és Békéscsaba, ahol kilencven-kilencvenezer forintért hirdetik az albérleteket - áll a közleményben.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

áremelkedés | albérletárak | budapest | drágulás | ingatlanárak

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom