Close
Kanada egyik tartományában úgy döntöttek, végleg vége a járványnak

Kanada egyik tartományában úgy döntöttek, végleg vége a járványnak

Minden korlátozást megszüntetnek, bezárnak a tesztállomások, senkinek nem kell többé karanténba menni és az egész Covidot úgy kezelik innentől, mint az influenzát.

A kanadai Alberta tartomány vezetése úgy döntött,

augusztus 16-tól minden járványügyi korlátozást felold és hatályon kívül helyezi az összes megelőző intézkedést is.

Hogy mit jelent ez? Ha valaki igazoltan fertőzött személlyel találkozik, a jövőben nem kell karanténba vonulnia, a döntéshozók pedig meg is szüntetik a karanténhoteleket, amelyeket még a tömeges fertőzések idején alakítottak ki. De a jövőben azt sem lesz egyszerű nyomon követnie senkinek, hogy ki kit fertőzött meg, ugyanis a kontaktkutatásból is jócskán visszavesznek az országrészben, és már arról is érkeztek hírek, hogy a tesztelőállomások is egytől egyig bezárnak. Emellett természetesen a maszkviselést is eltörlik.

A kormányzói hivatal határozatában leszögezte továbbá, hogy a jövőben is figyelmet szentelnek majd a koronavírusnak,

de ugyanúgy fogják kezelni, mint az inlfuenzát és a többi légúti megbetegedést.

Nem mindenki ért egyet a döntéssel; a tartományban szolgálatot teljesítő orvosok közül sokakat felháborít a kormányzóság döntése, valamint egyes fiatal gyermekeket nevelő szülőket is.

Alberta gondolkodása viszont nem egyedi: már a brit egészségügyi miniszter is kijelentette, hogy influenzaként kellene kezelni a koronavírust és elfogadni, hogy együtt fog élni velünk. Szintén ezen az állásponton van Szingapúr is.

(Forrás: Vice, 24.hu, CNN)

kanada | influenza | járvány | utazás | alberta

FOLYTASD EZZEL

A romok közt modern bevásárlóközpontok és előkelő lakóházak nőnek: így támad fel a Közel-Kelet Párizsa

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram