Close
A britek szerint erőteljes egészségügyi okok is indokolják a korlátozások eltörlését

A britek szerint erőteljes egészségügyi okok is indokolják a korlátozások eltörlését

Viszont mégis úgy gondolják, hogy a Covidot nem lehet kiírtani és meg kell tanulnunk együtt élni vele. 

A gazdasági okok mellett erőteljes egészségügyi indokok is a koronavírus-járvány megfékezésére korábban elrendelt korlátozások teljes feloldása mellett szólnak, írta vasárnap megjelent cikkében Sajid Javid brit egészségügyi miniszter.

A brit kormány az eredeti, június 21-i időpontról négy héttel későbbre, július 19-re halasztotta a még érvényben lévő utolsó jogi korlátozások megszüntetését, elsősorban azzal a céllal, hogy az oltási kampány lépést tudjon tartani a fokozottan fertőzőképes, Nagy-Britanniában dominánssá vált delta koronavírus-variáns terjedési ütemével.

Sajid Javid a Mail on Sunday nevű lapnak írt cikkében ugyanakkor kifejtette:

jól ismertek az ország megnyitása mellett szóló gazdasági érvek, de ugyanennyire sürgetők a nyitás egészségügyi indokai is.

A kényszerűségből meghozott korlátozó intézkedések a családokon belüli erőszakcselekmények számának megdöbbentő mértékű emelkedéséhez vezettek, és rettenetes hatást gyakoroltak nagyon sok ember mentális egészségi állapotára is.

Mindemellett a legfrissebb statisztikai adatok azt mutatják, hogy a koronavírus elleni oltások hatékonyak: a statisztikai hivatal új felmérése szerint a brit felnőttek nyolcvan százalékának szervezetében mutathatók ki a koronavírus-fertőzéstől védő antitestek.

Javid szerint Nagy-Britannia jó úton halad a korlátozások július 19-i feloldása felé, annál is inkább, mivel nem lehet olyan időpontot kijelölni a teljes nyitásra, amely mentes a kockázatoktól. Az egészségügyi miniszter szerint őszintén el kell ismerni, hogy a koronavírust nem lehet kiirtani, és meg kell találni a módját annak, hogy miként lehet elviselni a létezését, csakúgy, mint az influenza esetében. Nálunk pedig már most lehulltak a maszkok és a korlátozások utolsó morzsái is.

(Fotók: Unsplash, forrás: MTI)

brit | Anglia | korlátozás | britannia | angol

FOLYTASD EZZEL

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram