Close
Elértük az 5,5 millió beoltottat, vége a kötelező maszkviselésnek!

Elértük az 5,5 millió beoltottat, vége a kötelező maszkviselésnek!

Nem is hisszük el!

A koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt több korlátozás feloldásának újabb szakasza lépett most, hogy

a körülbelül egy hete várt 5,5 millió beoltottat ma végre elérte Magyarország.

A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának 6. fokozatáról szóló kormányrendelet szerint most, 5, 5 millió beoltott után a kórházak és szociális intézmények kivételével megszűnik a kötelező maszkviselés:

nem kell maszkot viselni az utcán, az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön sem.

Emellett védettségi igazolvány nélkül is szabad lesz a belépés a vendéglátó üzletekbe, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekbe, és az előreváltott ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényekre, előadásokra.

Holnaptól szintén megszűnnek az üzletekre vonatkozó korlátozások (a tíz nm/vásárló, és a távolságtartási szabály), valamint a családi események, magánrendezvények esetén az eddigi ötven fős létszámkorlátozás száz főre, a lakodalom esetén a kétszáz fős létszámkorlátozás négyszáz főre nő.

Sportrendezvények, a zenés-táncos rendezvények, illetve a zárt térben tartott, vagy ötszáz főt meghaladó szabadtéren tartott egyéb rendezvények tekintetében nem történik enyhítés, maradnak a hatályos szabályok, vagyis ezeken a rendezvényeken marad a létszámkorlátozás és továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni. A 18 év alattiak is csak védettségi igazolvánnyal vagy védett személy felügyelete mellett vehetnek részt ezeken a rendezvényeken.

Úgyhogy viszlát maszk, reméljük, már nem látjuk többé egymást!

(Fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Ez a magával ragadó sziget tűnt fel a legutóbbi James Bond-filmben
Vízágyúkat kellett bevetni, annyian tüntetnek a kötelező védettségi igazolvány ellen Triesztben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom