Close
Elértük az 5,5 millió beoltottat, vége a kötelező maszkviselésnek!

Elértük az 5,5 millió beoltottat, vége a kötelező maszkviselésnek!

Nem is hisszük el!

A koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt több korlátozás feloldásának újabb szakasza lépett most, hogy

a körülbelül egy hete várt 5,5 millió beoltottat ma végre elérte Magyarország.

A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának 6. fokozatáról szóló kormányrendelet szerint most, 5, 5 millió beoltott után a kórházak és szociális intézmények kivételével megszűnik a kötelező maszkviselés:

nem kell maszkot viselni az utcán, az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön sem.

Emellett védettségi igazolvány nélkül is szabad lesz a belépés a vendéglátó üzletekbe, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekbe, és az előreváltott ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényekre, előadásokra.

Holnaptól szintén megszűnnek az üzletekre vonatkozó korlátozások (a tíz nm/vásárló, és a távolságtartási szabály), valamint a családi események, magánrendezvények esetén az eddigi ötven fős létszámkorlátozás száz főre, a lakodalom esetén a kétszáz fős létszámkorlátozás négyszáz főre nő.

Sportrendezvények, a zenés-táncos rendezvények, illetve a zárt térben tartott, vagy ötszáz főt meghaladó szabadtéren tartott egyéb rendezvények tekintetében nem történik enyhítés, maradnak a hatályos szabályok, vagyis ezeken a rendezvényeken marad a létszámkorlátozás és továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni. A 18 év alattiak is csak védettségi igazolvánnyal vagy védett személy felügyelete mellett vehetnek részt ezeken a rendezvényeken.

Úgyhogy viszlát maszk, reméljük, már nem látjuk többé egymást!

(Fotók: Unsplash)

védettségi kártya | beoltott | covid | átoltottság | 5 millió

FOLYTASD EZZEL

Ezekbe az európai városokba költözz, és ezekbe ne, ha külföldön kezdenél új életet

Itt az újabb járványhullám, ezért a maszk újbóli viselését javasolják Franciaországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram