Close
Csodálatos, felhőszerű buborékban mutatta be új kollekcióját az Alexander McQueen

Csodálatos, felhőszerű buborékban mutatta be új kollekcióját az Alexander McQueen

Az Alexander McQueen Kelet-Londonban mutatta be 2022. tavaszi/nyári női kollekcióját. Az eseménynek egy nem mindennapi pop-up helyszín adott otthont, melyet Smiljan Radic építész álmodott meg a világmárka számára.

A brit divatház hazatérését volt hivatott szimbolizálni a chilei építész által megalkotott felhőszerű szerkezet, az Alexander McQueen ugyanis az elmúlt két évtizedben minden alkalommal Párizsban mutatta be elsőként legújabb kollekcióját.

Az ihletet mind a ruhákhoz, mind pedig a divatshow-nak ottont adó pop-up rendezvényhelyszínhez London állandóan változó és gyakran viharos égboltjából merítették.

A tervezők a divatház tetőiről figyelték a változatos időjárási körülményeket, közben pedig gyönyörködtek a páratlan kilátásban is, ami a lábuk elé tárult. Megfigyelték a felhők kialakulását, elszíneződését, a hajnali és az esti arcát. Dokumentálták a változó mintákat a tiszta kék égtől a legviharosabbig.

A vihar inspirálta kollekcióban a szépség mellett megjelenik a titokzatosság és az izgalom megélése is, amit a kiszámíthatatlan természetben való lét jelent, vagyis annak a megtapasztalása, hogy egyek vagyunk egy olyan világgal, ami nagyobb és hatalmasabb nálunk.

A Smijan Radic által megálmodott, felhőszerű szerkezet pedig a divatbemutató vendégeit is hozzásegítette ahhoz, hogy nyitottan tekinthessenek a környezeti elemekre, ugyanakkor védettek legyenek azoktól.

(Forrás: Designboom, fotók: Alexander McQueen)

alexander mcqueen | divatbemutató | divat | london

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram