Close
Csodálatos, felhőszerű buborékban mutatta be új kollekcióját az Alexander McQueen

Csodálatos, felhőszerű buborékban mutatta be új kollekcióját az Alexander McQueen

Az Alexander McQueen Kelet-Londonban mutatta be 2022. tavaszi/nyári női kollekcióját. Az eseménynek egy nem mindennapi pop-up helyszín adott otthont, melyet Smiljan Radic építész álmodott meg a világmárka számára.

A brit divatház hazatérését volt hivatott szimbolizálni a chilei építész által megalkotott felhőszerű szerkezet, az Alexander McQueen ugyanis az elmúlt két évtizedben minden alkalommal Párizsban mutatta be elsőként legújabb kollekcióját.

Az ihletet mind a ruhákhoz, mind pedig a divatshow-nak ottont adó pop-up rendezvényhelyszínhez London állandóan változó és gyakran viharos égboltjából merítették.

A tervezők a divatház tetőiről figyelték a változatos időjárási körülményeket, közben pedig gyönyörködtek a páratlan kilátásban is, ami a lábuk elé tárult. Megfigyelték a felhők kialakulását, elszíneződését, a hajnali és az esti arcát. Dokumentálták a változó mintákat a tiszta kék égtől a legviharosabbig.

A vihar inspirálta kollekcióban a szépség mellett megjelenik a titokzatosság és az izgalom megélése is, amit a kiszámíthatatlan természetben való lét jelent, vagyis annak a megtapasztalása, hogy egyek vagyunk egy olyan világgal, ami nagyobb és hatalmasabb nálunk.

A Smijan Radic által megálmodott, felhőszerű szerkezet pedig a divatbemutató vendégeit is hozzásegítette ahhoz, hogy nyitottan tekinthessenek a környezeti elemekre, ugyanakkor védettek legyenek azoktól.

(Forrás: Designboom, fotók: Alexander McQueen)

FOLYTASD EZZEL
Nagyon fiatalon elhunyt a híres divattervező, a Louis Vuitton művészeti igazgatója
Ilyen a luxuskonzol, ha a Gucci tervezi
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom