Close
A bor, a sajt és a csokoládé szerelmeseinek ez a párizsi szálloda a földi mennyország

A bor, a sajt és a csokoládé szerelmeseinek ez a párizsi szálloda a földi mennyország

A Le Bristol frissen megnyílt pincéjében a világ legjobb sajtjait lehet megkóstolni.

A sajtpince létrejöttében a szálloda a díjnyertes sajtkészítővel, Marie-Anne Cantinnal dolgozott együtt, akinek a segítségével olyan szezonális sajtválasztékot tudtak összeállítani, amelynek egy részét a Le Bristol konyhájában készítik. A szálloda séfje ugyanis időnként saját receptjeivel gazdagítja a sajtok választékát.

Igazi kuriózumnak számít a sózott vajas camembert, amelyet calvadosban pácolnak és zsemlemorzsával borítanak be.

A pincehelyiségben tökéletes a páratartalom, az ott elhelyezett sajtok csodálatosan tudnak érlelődni.

Ráadásul a szálloda vendégei is szívesen részt vesznek a kóstolókon, melyeken nemcsak sajtokkal, hanem különleges kenyerekkel, csokoládékkal és prémium borokkal is találkozhatnak.

Nem ez ugyanis az első alkalom, hogy a Le Bristol a gasztronómia világában az áltagosnál kicsit messzebbre evez. A luxushotel 2019-ben saját lisztmalommal és kézműves pékséggel örvendeztette meg a látogatóit, majd 2020-ban egy kisebbfajta csokoládégyárat is létrehoztak Julien Alvarez főcukrász segítségével. Mindez akkora siker volt, hogy csakhamar megnyitották a borospincéjüket is, amit most a sajtok számára kialakított részleg tesz teljessé.

 (Forrás: Travel + Leisure, fotók: Benoit Linero)

csokoládé | sajtkóstoló | franciaország | szálloda | le bristol

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram