Close
A bor, a sajt és a csokoládé szerelmeseinek ez a párizsi szálloda a földi mennyország

A bor, a sajt és a csokoládé szerelmeseinek ez a párizsi szálloda a földi mennyország

A Le Bristol frissen megnyílt pincéjében a világ legjobb sajtjait lehet megkóstolni.

A sajtpince létrejöttében a szálloda a díjnyertes sajtkészítővel, Marie-Anne Cantinnal dolgozott együtt, akinek a segítségével olyan szezonális sajtválasztékot tudtak összeállítani, amelynek egy részét a Le Bristol konyhájában készítik. A szálloda séfje ugyanis időnként saját receptjeivel gazdagítja a sajtok választékát.

Igazi kuriózumnak számít a sózott vajas camembert, amelyet calvadosban pácolnak és zsemlemorzsával borítanak be.

A pincehelyiségben tökéletes a páratartalom, az ott elhelyezett sajtok csodálatosan tudnak érlelődni.

Ráadásul a szálloda vendégei is szívesen részt vesznek a kóstolókon, melyeken nemcsak sajtokkal, hanem különleges kenyerekkel, csokoládékkal és prémium borokkal is találkozhatnak.

Nem ez ugyanis az első alkalom, hogy a Le Bristol a gasztronómia világában az áltagosnál kicsit messzebbre evez. A luxushotel 2019-ben saját lisztmalommal és kézműves pékséggel örvendeztette meg a látogatóit, majd 2020-ban egy kisebbfajta csokoládégyárat is létrehoztak Julien Alvarez főcukrász segítségével. Mindez akkora siker volt, hogy csakhamar megnyitották a borospincéjüket is, amit most a sajtok számára kialakított részleg tesz teljessé.

 (Forrás: Travel + Leisure, fotók: Benoit Linero)

FOLYTASD EZZEL
Hét aranyszabály a tökéletes sült hal elkészítéséhez
Négy szívmelengető whisky a hűvös Skóciából
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom