Close
Árverésre bocsátják az autótörténelem legszebb kapszuláját

Árverésre bocsátják az autótörténelem legszebb kapszuláját

Klasszikus olasz autók formavilágának emlegetése esetén nehéz racionálisan használni a felsőfokú jelzőket, mert olyan mesés karosszériákat alkottak a tervezők, hogy lehetetlen szépség vagy kívánatosság szerint sorrendet felállítani.

Az viszont biztos, hogy az Alfa Romeo apró kapszulája, a Bertone által megrajzolt Giulietta Sprint Speciale biztosan szerepel az álmaink között – amelyet akár valóra is válthatunk, mert az RM Sotheby’s elárverez egy gyári állapotúra restaurált, mindössze 37 476 mérföldet futott, 1960-as gyártású példányt. Csak pénzkérdés.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: RM Sotheby’s)

árverés | veterán autó | aukció | rm sotheby's | alfa romeo giulietta sprint speciale

FOLYTASD EZZEL

Az Orient expressz tengerre száll, hogy megidézze a körutazások aranykorát

Ritkán találni ilyen hibátlan Ferrarit a pajtában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram