Európa legvágyottabb úti célja újabb adóval bünteti az oda érkező turistákat

Új idegenforgalmi adót vezettek be Algarvéban, Portugália legvonzóbb régiójában. A díjat minden szálláshelyen meg kell fizetni vendégéjszakánként. 

Algarve politikai döntéshozói közleményben jelentették be, hogy új idegenforgalmi adót vezetnek be, az abból származó bevételeket pedig a lokális turisztikai infrastruktúra fejlesztésére fordítják, ezen belül is a környezeti fenntarthatóságot, a kultúra megőrzését és a népszerű helyek karbantartási munkáit végzik majd el belőle.

Az idegenforgalmi adó mértéke november és március között egy euróba (kb. négyszáz forintba), a főszezonban, azaz április és október között vendégéjszakánként két euróba (nyolcszáz forintba) kerül. A díjat mindenkinek meg kell fizetnie, aki kereskedelmi szálláshelyen, apartmanban, turisztikai komplexumban, falusi szálláshelyen éjszakázik, de azoknak is, akik kempingeket vesznek igénybe, vagy lakókocsival érkeznek a térségbe.

Az intézkedés alól mentesülnek a tizenhárom éven alul gyermekek, valamint a fogyatékkal élők.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

idegenforgalmi adó | portugália | algarve

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom