Close
Így kelt új életre az Andrássy úti villa, amely a nagypolgári életérzést hirdeti

Így kelt új életre az Andrássy úti villa, amely a nagypolgári életérzést hirdeti

Az Építechture Youtube-csatorna különleges építészeti, lakberendezési megoldásokat mutat be, legutóbbi videójukban az Alice Hotel kapta a főszerepet.

Az első magyar konzervgyárosnak, Weiss Manfréd bárónak és feleségének egykori villájából alakult szálló a 19. század végének nagypolgári miliőjét menti át a 21. századba és frissíti fel kortárs jegyekkel.

A videóban a hotellé alakulás folyamatának résztvevői mesélnek arról, hogy mindez hogyan is zajlott,

miféle célok lebegtek a szemük előtt, és mi volt az, ami inspirációt nyújtott, miközben virtuálisan bejárhatjuk a villa tereit, hogy mi is megmerítkezzük egy letűnt kor pompájában.

A különleges hangulatú Andrássy úton több különleges helyszínt is találunk, többek között koktél- és magyarosra hangolt tapasbár vár izgalmas ízekkel.

(Képek: Alice Hotel)

Andrássy út | nagypolgári villa | alice hotel | nagypolgári

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram