Forralt bor helyett ezt az italt próbáld ki a hidegben!

Ahogyan egyre hűvösebb van odakint, úgy vágyunk mindinkább a forró italokra. A forralt bor és a klasszikus puncs mellett a házi almabor lehet az, ami igazán átmelegít egy esős estén. Ráadásul a recept alkoholmentes, így bárki nyugodtan fogyaszthatja.

Hozzávalók:

  • 10 nagy alma
  • 1/2 narancs
  • 4 rúd fahéj
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 1 teáskanál szegfűbors
  • 1 egész szerecsendió
  • 1/2 csésze barna cukor

Elkészítése:

  1. Egy nagy edénybe tegyük bele a negyedekbe vágott almát, a narancsot, a fűszereket és a barna cukrot! Öntsük fel dupla mennyiségű vízzel! Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt, és fedő alatt pároljuk két órán át!
  2. Távolítsuk el a narancsot és az egészben használt fűszereket! Az almát botmixerrel pürésítsük, majd tegyük vissza a tűzre további egy órára!
  3. Gézen szűrjük le az almalevet, a püréből nyomjuk ki a nedvességet! A szűrt alma cidert melegen tálaljuk!

Extra tipp: Az ital gyakorlatilag bármilyen almából elkészíthető, az intenzívebb ízvilágú fajták – például a Granny Smith – azonban még aromásabbá tudja varázsolni.

Ha a forró italt egy kis koffeinnel és némi alkohollal is feldobnád, készíts kávé alapú koktélokat!

(Fotó: Getty Images)

ital | alma | alkoholmentes | cider | tipp

FOLYTASD EZZEL

Luxus ízek, felejthetetlen pillanatok – Így válassz tökéletes szeszes italt karácsonyra

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Íme, Dubaj másik oldala, amibe nagyon könnyen bele lehet szeretni
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom