Ebben az alig ismert, de gyönyörű olasz kisvárosban lehet a legfinomabbakat enni

Legalábbis az Airbnb szerint.

Egy tanulmány azt állítja, az utazók majdnem fele mindennél jobban vágyik a helyi ételekre, amikor külföldi városban jár. Nyilván a legtöbben olyan világhírű helyeken szeretnének jókat enni, mint London vagy New York, de ezek a városok szenvednek a túlzsúfoltságtól, a legjobb éttermeknél pedig sokszor az utcáig állnak a sorok.

A szállásfoglaló platform éppen ezért kiadott egy listát a kevésbé ismert gasztronómiai hotspotokról.

Az egyik ilyen hely rajta Belo Horizonte, a Brazília délkeleti részén található, hegyekkel körülvett város, amely az Airbnb szerint „híres az ízletes és hagyományos Minas Gerais-i ételekről, köztük a Feijão Tropeiróról, ami egy kiadós babétel és a közkedvelt Pão de Queijóról, ami pedig sajtos finomság”. A kávé fővárosának is tartják, ahol számos harmadik hullámos (ami az iparágnak a jobb minőségű kávé és a közvetlenül a farmokról való beszerzés felé történő elmozdulására utal) kávézó, pörkölő és barista iskola található.

Aztán ott van Arakawa City, a tokiói Shibuya kerület kevésbé hektikus alternatívája, amely a főváros keleti oldalán fekszik. Minowában a hagyományos, családi kávézókat érdemes megnézni, de lehet jelentkezni ramen- vagy gyoza-készítő tanfolyamra is.

A hozzánk legközelebb eső város pedig az olaszországi Alassio, amely Positanóhoz hasonló tengerparti hangulatot kínál, élénk gasztronómiai élettel. Ennek középpontjában a friss helyi tenger gyümölcsei, a vadvirágok és fűszernövények állnak, nem beszélve a híres Riviera Ligure DOP extra szűz olívaolajról.

Ezek az Airbnb szerint az idén alulértékelt gasztro-úti célok, amelyeket érdemes felkeresni:

  • Alassio, Olaszország
  • Rotterdam, Hollandia
  • Chiclana de la Frontera, Spanyolország
  • Belo Horizonte, Brazília
  • Shillong, India
  • Marloth Park, Dél-Afrika
  • Arakawa City, Japán
  • Rawai, Thaiföld
  • Santa Teresita, Argentína
  • Oneonta, New York, USA

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

 

ételek | kevésbé | utazás | gasztronómia | alulértékelt | helyek

FOLYTASD EZZEL

A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel

A szenvedély, az árulás és a túlvilág jelenik meg egyetlen, zsigerig ható kortárs darabban a Müpa színpadán

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A nyár titkos karmesterei nélkül nincs biztonságos repülés
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom