Legalábbis az Airbnb szerint.
Egy tanulmány azt állítja, az utazók majdnem fele mindennél jobban vágyik a helyi ételekre, amikor külföldi városban jár. Nyilván a legtöbben olyan világhírű helyeken szeretnének jókat enni, mint London vagy New York, de ezek a városok szenvednek a túlzsúfoltságtól, a legjobb éttermeknél pedig sokszor az utcáig állnak a sorok.
A szállásfoglaló platform éppen ezért kiadott egy listát a kevésbé ismert gasztronómiai hotspotokról.
Az egyik ilyen hely rajta Belo Horizonte, a Brazília délkeleti részén található, hegyekkel körülvett város, amely az Airbnb szerint „híres az ízletes és hagyományos Minas Gerais-i ételekről, köztük a Feijão Tropeiróról, ami egy kiadós babétel és a közkedvelt Pão de Queijóról, ami pedig sajtos finomság”. A kávé fővárosának is tartják, ahol számos harmadik hullámos (ami az iparágnak a jobb minőségű kávé és a közvetlenül a farmokról való beszerzés felé történő elmozdulására utal) kávézó, pörkölő és barista iskola található.
Aztán ott van Arakawa City, a tokiói Shibuya kerület kevésbé hektikus alternatívája, amely a főváros keleti oldalán fekszik. Minowában a hagyományos, családi kávézókat érdemes megnézni, de lehet jelentkezni ramen- vagy gyoza-készítő tanfolyamra is.
A hozzánk legközelebb eső város pedig az olaszországi Alassio, amely Positanóhoz hasonló tengerparti hangulatot kínál, élénk gasztronómiai élettel. Ennek középpontjában a friss helyi tenger gyümölcsei, a vadvirágok és fűszernövények állnak, nem beszélve a híres Riviera Ligure DOP extra szűz olívaolajról.
Ezek az Airbnb szerint az idén alulértékelt gasztro-úti célok, amelyeket érdemes felkeresni:
- Alassio, Olaszország
- Rotterdam, Hollandia
- Chiclana de la Frontera, Spanyolország
- Belo Horizonte, Brazília
- Shillong, India
- Marloth Park, Dél-Afrika
- Arakawa City, Japán
- Rawai, Thaiföld
- Santa Teresita, Argentína
- Oneonta, New York, USA
(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)
ételek | kevésbé | utazás | gasztronómia | alulértékelt | helyek
A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel
A szenvedély, az árulás és a túlvilág jelenik meg egyetlen, zsigerig ható kortárs darabban a Müpa színpadán

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!