Ezek a világ legalulértékeltebb úti céljai, melyek fantasztikus kincseket rejtenek

Sokszor tapasztaljuk azt, hogy egy nagy népszerűségnek örvendő úti cél a valóságban hatalmas csalódást okoz, egy teljesen ismeretlen látványosságtól pedig életre szóló élményekkel lehetünk gazdagabbak.

Wingie nevű foglalási oldal átböngészte a Tripadvisort, hogy megtudja, melyek a legalulértékeltebb látványosságok a világon. Mintegy ötven országot elemeztek, országonként szintén ötven látványossággal, kutatásuk során pedig nemcsak arra voltak kíváncsiak, hogy melyek okozták a legnagyobb csalódást, hanem arra is, hogy melyek a legnagyobb meglepetést. Összesen negyven pozitív kulcsszó használatának gyakoriságát rögzítették, míg végül megkapták a figyelemre méltó rangsort.

A leginkább alulértékelt úti célnak a Jamaica északnyugati részén található Ahhh Ras Natango Gallery and Garden bizonyult.

A domboldalon fekvő turisztikai látványosság csodálatos műalkotásokat mutat be páratlan szépségű környezetben.

Az ember ott nem is tudja hirtelen, hogy a művészetben, vagy a panorámában gyönyörködjön, esetleg behunyt szemmel hallgassa a trópusi madárvilág énekét.

A listán a második helyre az ír Irish National Stud and Gardens került. Ez egy lótenyésztő központ, amely versenypályának és lenyűgöző japán kerteknek ad otthont.

A bronzérmes az emírségbeli Sharjah városában található Al Noor-sziget lett látványos művészeti installációival.

Ez a tíz leginkább alulértékelt turisztikai látványosság a világon:

  1. Ahhh Ras Natango Galéria és Kert, Jamaica
  2. Irish National Stud and Gardens, Írország
  3. Al Noor-sziget, Egyesült Arab Emírségek
  4. Cabot Trail, Kanada
  5. Stone Hall kastély, Kanada
  6. Stetson Mansion, USA
  7. Kiambethu Farm, Kenya
  8. Newcastle Memorial Walk, Ausztrália
  9. SkyPoint Climb, Ausztrália
  10. The Rooms, Kanada

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

úti cél | írország | al-noor | Jamaika | alulértékelt

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom