Close
Nem tudott leszállni a gép, mert a pilóták épp aludtak a célállomás fölött

Nem tudott leszállni a gép, mert a pilóták épp aludtak a célállomás fölött

 

Úgy tűnik, mindkét pilóta épp szundított, amikor az Ethiopian Airlines Boeing 737-800-as, Kartúmból Addisz-Abebába tartó járata a célállomás fölé ért.

A gépet a robotpilóta vezette, amikor az 37 ezer láb magasan megközelítette a Bole Nemzetközi Repülőteret, majd átrepült felette. A légiirányítók hiába próbálkoztak, nem tudták elérni a legénységet, de nem sokkal később a pilótákat szerencsére felébresztette a riasztórendszer, így

mintegy huszonöt perccel később végülis sikerült leszállniuk.

A kép illusztráció

Az Ethiopian Airlines közölte, hogy az érintett legénységet a további vizsgálat idejére felfüggesztették, a vizsgálat eredményei alapján pedig meghozzák „a megfelelő korrekciós intézkedéseket“.

Alex Macheras légiközlekedési elemző a Twitteren fejezte ki megdöbbenését a “mélyen aggasztó incidens” miatt, amely szerinte a pilóták kimerültségének a következménye. Mint írta, “a pilóták fáradtsága nem újkeletű jelenség, és továbbra is az egyik legnagyobb veszélyt jelenti a repülésbiztonságra nemzetközi szinten.”

Addisz-Abeba

Nemrég a Wizz Air egyik gépének nem mindennapi landolásáról írtunk, és belepillantottunk abba is, mit látnak a pilóták leszálláskor a világ egyik legkülönlegesebb repterén.

(Forrás: CNN, képek: Wikimedia Commons, Unsplash)

alvás | Bole Nemzetközi Repülőtér | Etiópia | pilóta | szudán

FOLYTASD EZZEL

Ciprus elvesztette orosz és ukrán turistáit, most a zöldeket akarja megszólítani

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram