Close
Ezt látják a pilóták landolás közben a világ egyik legkülönlegesebb repterén

Ezt látják a pilóták landolás közben a világ egyik legkülönlegesebb repterén

Az Aeropark Budapest megmutatta, milyen látvány tárul a pilóták elé, amikor a korfui repülőtér  34-es pályájára készülnek landolni egy Boeing 737-essel.

A sziget és a reptér különleges fekvése nemcsak a pilótáknak adja fel a leckét, de számos turistát is a környékre csábít, hogy onnan figyeljék az érkező és induló járatokat.

A repülő utasai közben  már a leszálláskor megpillanthatják a sziget egyik jelképét, az öböl közepébe nyúló földnyelven fekvő Vlacherna-kolostort és  a mellette található Egérszigetet. A terepviszonyok miatt a pilótáknak némileg oldalról kell közelíteniük a légikikötő felé, és csak az utolsó pillanatban fordulnak rá a végső egyenesre.

A Joánisz Kapodísztriasz nemzetközi repülőtér 1937-ben nyitotta meg kapuit, és a legnagyobb forgalmat nem meglepő módon a nyári hónapokban bonyolítja. A járvány előtt évente több, mint három millió ember fordult meg itt, tavaly két millió utazót kezelt a légikikötő.

A második világháború idején a kifutópálya még csak hatszáz méteres volt, és mesterséges feltöltéssel nyújtották meg többször is,

mire 2370 méteres mai hosszát elnyerte az ’50-es évek második felében. Az első kereskedelmi járat 1949 tavaszán landolt itt, a ma is használatos terminált viszont csak a ’70-es évek elején adták át a forgalomnak.

Tudod, hogy miért halványulnak el a fények a kabinban fel- és leszállásnál? És azt, hogy hogyan oldhatják meg a disznók a repülőterek egyik legnagyobb problémáját?

(Forrás: Aeropark Budapest/Youtube, képek: Unsplash)

görögország | pilótafülke | repülőtér | landolás | leszállás

FOLYTASD EZZEL

Bár legális a marihuána-fogyasztás, akár börtönt is kaphat, aki itt füvezik

Velence rémálmaiból kerültek elő ezek a turisták  

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom