Az Amalfi-part egyik legeredetibb élménye ez a középkori sziklabástyához épült szálló

Bonaventura Gambardella építész és Nikita Bettoni belsőépítész álmodta újra a '60-as években épült olasz szállodát, melyhez hegyoldalba vájt bástyák is tartoznak.

A Borgo Santandrea kilencven méter magasról néz le Conca dei Marini halászfalujára, és a középkori erőd felett áll, amelyen át a vendégek a szálloda privát strandjához juthatnak el, odalent pedig egy félig víz alatti karsztbarlangot felfedezhetnek fel: a Grotta dello Smeraldo-t, vagyis Smaragdbarlangot.

A szálloda 2022-ben átfogó felújítás után nyitotta meg újra kapuit, és idén négy új lakosztályt mutatott be, így a szobák száma negyvenkilencre emelkedett.

 

A belső terekben a korszakból származó bútorokkal igyekeztek megőrizni a huszadik század közepére jellemző stílust, és szintén ezt a hangulatot tükrözik a sárgaréz hangsúlyok valamint a fém recepciós pult, amelynek hátterét mázas csempeborítás adja.

Néhány szobát a sziklabástyákba építettek, ahol magas, ívelt ablakok és ajtók keretezik a tengerre nyíló kilátást. Többükben is a kék és fehér padlólapok dominálnak, amelyek illenek a fürdőszoba színvilágához, és meghatározzák a bútorok és ágyneműk palettáját is.

Olyan, különleges környezetet akartak teremteni, ahol a századközepi dizájn és a mediterrán stílus találkozik.

A reggelit a napfényes Alici étterem boltíves mennyezete alatt vagy a hozzá tartozó hatalmas teraszon szolgálják fel.

De lehet étkezni a helyi termékek felhasználásával készült regionális ételeket kínáló Marinella étteremben is.

A hotelben sötét fából készült könyvespolcokkal teli könyvtár is működik (La Libreria), ahol nyaranta zártkörű rendezvényeket is tartanak. A felújítás során az akadálymentességre is gondot fordítottak, és nyolc lift segítségével lehet közlekedni a szálloda tetejétől az alagsorig.

A fenntarthatóságot szem előtt tartva energiatakarékos technológiákat és modern hulladékgazdálkodási rendszereket vezettek be, emelett a műanyagcsökkentésre is odafigyelnek.

Ebben a faluban egy másik, gyönyörű sziklaparti hotelt is találunk, amely egykor kolostor volt, akárcsak ez a szépséges épület.

(Forrás: Dezeen, képek: Adrian Gaut/Dezeen Getty Images)

olaszország | szikla | szálloda | amalfi-part | Conca dei Marini

FOLYTASD EZZEL

Exkluzív élmény vár a Bazilika lábánál – Megnyílt a The—Bar Giftshop Pop-up Store

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Különleges programok a Balatonnál decemberben! Kattints a részletekért!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom