Close
Otthonos villává változott az erőd, mely lassan félezer éve őrzi a toszkán partokat

Otthonos villává változott az erőd, mely lassan félezer éve őrzi a toszkán partokat

Mindig különleges élmény olyan helyen megszállni, melyet átitat a történelem.

Ha pedig mindezt ráadásul egy festői olasz szigeten tehetjük, akkor garantált az emlékezetes nyaralás. Pontosan ez vár ránk a toszkánai Capraián, a Forte San Giorgio pazarul felújított, tizehatodik századi erődjében, mely egy szikla tetejéről néz le a Tirrén-tenger lenyűgöző kék vizére.

Az ingatlan a modern esztétikát ötvözi az ódon környezettel, az eredmény pedig lélegzetelállító. Persze, mindez nem ment egyik napról a másikra, a Nemzeti Építészeti és Művészeti Emlékműként nyilvántartott erődítmény felújítása több mint egy évtizedig tartott.

A tizenegy hálószobás, tíz fürdőszobás épület három szárnya egy kis tér köré szerveződik. Elsősorban lakosztályok kaptak benne helyet, de van két apartman is, valamint egy elegáns és világos társalgó gyönyörű boltíves mennyezettel, freskókkal és velencei tölgypadlóval.

Nyáron a Cortile Centrale árnyas udvarának ősi boltívei alól vagy a két medence valamelyikéből gyönyörködhetnek a vendégek a lenyűgöző kilátásban.

Persze, mondanunk sem kell, hogy a szálláshoz privát strand is tartozik.

A medencék mellett koktélbár gondoskodik a frissítőkről, és két étkezőhely áll rendelkezésre. A konyha kínálatát Riccardo De Pra séf közreműködésével alakították ki, a személyi szakácsnak pedig négy gondosan ápolt mediterrán kert biztosítja a főzéshez az alapanyagokat.

Még egy bárt találunk a templomrommal szegélyezett pincében, ahol játékszoba és mozi gondoskodik a szórakozásról. Mindezen élmények ára hetente huszonegyezer dollárnál (mintegy hétmillió-százhuszonhatezer forintnál) kezdődik, főszezonban elérheti a hatvanegyezer dollárt (húszmillió-háromszázhatvanezer forintot) is.

Olaszország igazán kitesz magáért az exkluzív szállások terén: ilyen például egy 17. századi kolostor, ha luxusszállodaként születik újjá, itt pedig egy káprázatos kastélyt láthatunk, amelyet egy gróf szabott méretre.

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Forte San Giorgio/Travel and Leisure)

erőd | Capraia | nyaralás | luxusvilla | toszkána

FOLYTASD EZZEL

Robert Downey Jr. malibui bungalójában visszaköszön a Vasember-stílus

A víztükörre reflektál gyönyörűen ez az izgalmas, fejjel lefelé fordított alpesi hotel

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram