Újra vízumra lehet szüksége a magyaroknak az amerikai utazáshoz

Ben Cardin amerikai szenátor, a szenátus külügyi bizottságának elnöke a héten Washingtonban találkozott David Pressmannal, az Egyesült Államok magyarországi nagykövetével.

A vele folytatott megbeszélés után kiadott közleményében mély aggodalmának adott hangot "a demokratikus normák eróziója" miatt Magyarországon, és azt javasolta, hogy egyes magánszemélyekre vessenek ki szankciókat, valamint a Vízummentességi Programból is zárják ki a magyar állampolgárokat – olvasható a potfolio.hu-n.

Az Egyesült Államok 2016-ban fogadta el a Globális Magnyickij-törvényt, ami kibővített hatáskört biztosít az elnöknek, hogy szankciókat vezessen be az emberi jogokat megsértő vagy korrupt magánszemélyek ellen. Az új jogszabály a 2012-ben elfogadott eredeti Magnyickij-törvényen alapul, amelyet kifejezetten az emberi jogok megsértése miatt elmarasztalt orosz közéleti személyekkel szemben vezettek be.

A törvény lehetővé tette, hogy kitiltsák ezeket a személyeket az Egyesült Államokból, és befagyasszák az ottani vagyonukat.

A jogszabályt azóta annyival kiegészítették, hogy nemcsak politikusokra, de üzletemberekre is alkalmazható.

Tavaly augusztusban egyébként az Egyesült Államok már korlátozta az ESTA-programhoz való magyar hozzáférést. Akkor arra hivatkozott, hogy mióta 2011-ben a magyar kormány elindította az egyszerűsített honosítási eljárást, több külföldi bűnöző szerzett magyar útlevelet. Washington többször felszólította a magyar hatóságokat és a kormányt, hogy tegyenek lépéseket az egyszerűsített honosítási eljárással magyar útlevelet szerzők szigorúbb azonosítására és átvilágítására, de úgy vélik, erre nem került sor.

(Forrás: Portfolio, képek: Getty Images)

vízum | ESTA | vízummentesség | igénylés | amerika

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Ezeket veszik észre rögtön a légiutas-kísérők, amikor az utas beszáll a gépbe

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom