Új év, új élet – Ide költözz, ha mindezt Amerikában terveznéd

Minden évben a U.S. News & World Report közzéteszi az Egyesült Államok legjobb lakóhelyeinek listáját. A legmagasabbra értékelt városok között vannak rendszeres visszatérők, így például Boston és San Francisco, de rendre igazi meglepetések is felbukkannak a rangsorban. 

A legjobb városok meghatározásához az U.S. News számos tényezőt figyelembe vesz, beleértve az életminőséget, a munkaerőpiacot, a megélhetési költségeket és a hely vonzerőit. Az életminőség a Michigan állambeli Ann Arborban bizonyult a legjobbnak, a második helyen a Colorado állambeli Boulder végzett.

Bár egyetértünk abban, hogy mindezek a tényezők fontosak annak meghatározásában, hogy hol éljünk Amerikában, a művészethez és a dizájnhoz való könnyű hozzáférést azért mi még belevetnénk a keverékbe. Az Architectural Digest is hasonlóan gondolkodott, amikor a U.S News rangsorát a dizájn szerelmeseinek számára gondolta újra. Mutatjuk a legjobb helyeket.

Boulder, Colorado

Boulder csodálatos természeti környezetben fekszik; festői szépségéről hatalmas hegyek, látványos kanyonok és vad vizek gondoskodnak, amelyek túrázásra, kerékpározásra és számos más szabadtéri elfoglaltságra csábítanak. A város művészeti élete is élénk: rengeteg galéria, irodalmi fesztivál várja az érdeklődőket, de a kultúra szerelmesei minden hónap első péntekén és második szombatján művészeti sétán is részt vehetnek.

Sarasota, Florida

Sarasota vízparti városa a nyüzsgő művészeti életével különbözik Florida többi óceánparti helyétől. Nemzetközi szinten is ismert a balett-társulatuk, de az opera- és kortárs színházi társulatuk is élményekben gazdag előadásokat ígér. A város különlegessége a művészeti- és cirkuszmúzeuma, a The Ringling, amely egy 1920-as években épült kastélyban talált otthonra. Oda minden hétfőn ingyenes a belépés. A város Rosemary nevű negyedében található a Sarasota Design District, amely mára az építészek, a bútorkészítők és belsőépítészek központjává vált.

Madison, Wisconsin

Madison egy virágzó élelmiszer-központ, amely világhírű helyi sajtkereskedőjéről, a Fromagination-ről, de Amerika-szerte elismert az egyeteme is, mely a szellemi élet első számú centrumaként működik. Az építészet szerelmesei a wisconsini születésű Frank Lloyd Wright által tervezett épületek közül többet is megtekinthetnek a környéken.

Boise, Idaho

Boise egyik legnagyobb vonzereje – a túrázás, a kerékpározás és a folyami szörfözés mellett – a megfizethetősége. Összehasonlítva a Csendes-óceán északnyugati részén található más városokkal, így például Seattle-lel és Portland-del, Boise-ban sokkal alacsonyabbak a megélhetési költségek. Mindemellett gazdag a kulturális élete is, hiszen ott található az Opera Idaho, az Idaho Dance Theatre, a Boise Philharmonic, a Boise Art Museum és a Ballet Idaho is.

Grand Rapids, Michigan

Michigan második legnagyobb városának nemcsak közparkja monumentális, de a street art-szcénája is elismerésre méltó. A Grand Rapids-ot több mint száz színes falfestmény és látványos köztéri szobor díszíti. Emellett a lakhatási költségek is az országos átlag alatt vannak, a megfizethető árkategóriájú ingatlanok berendezése pedig a dizájn szerelmeseinek álma lehet az egyik helyi bútorgyártó cégnek, a Herman Millernek köszönhetően. A történelem folyamán a város fontos szerepet töltött be a bútorinnovációban, ezt pedig a Grand Rapids Public Museum több mint kétezer történelmi jelentőségű bútorából álló gyűjteménye is bizonyítja.

(Forrás: Architectural Digiest, fotók: Getty)

amerika | nagy sztori | városok | usa | nagyvárosok

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom