Amikor diákként munkát keresünk…

Szeretnénk iskolai tanulmányaink mellett kiegészítő jövedelemre szert tenni? Szünidő van, és egy kis zsebpénzre vágyunk? Minden vizsgát megcsináltunk már, így még dolgozni is van időnk? Akkor rajta! Nézzük meg, milyen a munka világa!

 

Keresgéljünk egy megbízható állásportálon, és ha van olyan munka, ami tetszik, próbáljuk ki!

 

Állásportálok - amit tudni érdemes 

 

Rengeteg lehetőség kínálkozik, nagyon fontos azonban, hogy hiteles oldalakról tájékozódjunk. Előfordulhat, hogy igazán vonzó diákmunkával kecsegtetnek bennünket, aztán a valóság teljesen mást mutat: olyan munkát kínálnak, amit nem szívesen végeznénk. Ilyenkor nyugodtan mondjunk nemet!

A szűrésben, szelektálásban partnerünk lehet például az állásóriás. Aki valóban dolgozni szeretne diákként, a hivatkozáson találhat diákmunkát.

 

Néhány információ az állásóriásról

 

Az állásóriás egy országos portál, ami az álláskeresőket és a munkaadókat is segíti. Ha munkavállalóként szeretnénk elhelyezkedni, ingyenes lesz a szolgáltatás. Egy folyamatosan frissülő site-ról van szó, ami kiemelt hirdetések szerint és dátum alapján listázza az állásokat.

 

Szerencsés, hogy az oldal jobb sávjában kategóriánként, foglalkoztatás jellege, munkarend, elvárt tapasztalat és végzettség, nyelvtudás és beosztás szerint lehet szűrni az álláshirdetéseket. Ha csak keresünk, akkor még regisztrálni sem szükséges.

 

Diákmunka, építőipar, őrzés-védelem, vendéglátás, gyártás - húsznál is több kategóriában böngészhetjük a számunkra ideális munkákat. Teljes és részmunkaidős állások is listázva vannak, ha a foglalkoztatás jellege szerint szűrünk. De különböző műszakokat is lehet választani a munkarendnél. Biztos, hogy pályakezdőknek és több évtizedes tapasztalattal rendelkezőknek is lesznek lehetőségek, sőt még iskolai végzettség alapján is kategorizálhatjuk az álláshirdetéseket. Emellett nyelvtudási igény és beosztás alapján is tudunk keresni.

 

Tanácsok, tippek

 

Ha szívesen megpályáznánk egy pozíciót, regisztráljunk! Az állásóriáson adjuk meg adatainkat, töltsük fel az önéletrajzunkat és a motivációs levelünket. Ezt követően pedig már jelentkezhetünk is a kiszemelt pozícióra. Ha diákok vagyunk, különösen érdemes videós bemutatkozót készíteni: megmutatni kvalitásainkat, és azt, hogy mennyire rátermettek vagyunk egy adott állásra!

 

Egyelőre csak szemezünk egy állással? Akkor vegyük fel a kedvencek közé, majd később visszatérünk rá. Akkor se mondjunk le céljainkról, ha épp nem találtunk nekünk tetsző munkát. Inkább iratkozzunk fel az állásértesítőre, és jönnek majd a legújabb lehetőségek!

 

A diákmunka nem csak arra jó, hogy önálló keresetre tegyünk szert, vagy kiegészítsük a zsebpénzünket. Rengeteg tapasztalatot is szerezhetünk vele. Nem beszélve arról, hogy ha tanulmányainkhoz illeszkedő állást találunk, és elég szorgalmasak vagyunk, hosszú távra bebiztosíthatjuk magunkat. Lényeg, hogy jó helyen keresve jó lehetőséget találjunk. Ebben segíthet az állásóriás.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom