Banális okból nem szállítanak utasokat az intercityk az egyik legnépszerűbb európai útvonalon

Az Eurostar leggyorsabb népszerűség-növekedésnek örvendő intercity-járata az Amszterdamból Rotterdamon át Londonba közlekedő.

A jövő év közepétől azonban Hollandiában nem lehet majd felszállni a vonatokra, 2024 júniusa és 2025 januárja között a Londonba tartó utasokat csak Brüsszelben veszi fel a jármű, amely így üresen indul Amszterdamból.

Az ok pedig egészen banális. Miután megkezdik az amszterdami központi pályaudvar felújítása, az állomáson nem lesz elég hely a Londonba tartó utasok sok adminisztrációval járó felvételére.

Több hónapja folynak a tárgyalások az Eurostar, a holland vasút, a holland infrastruktúra-szolgáltató ProRail valamint a holland kormány között, de mint a holland vasúttársaság bejelentette, sajnos arra a következtetésre jutottak, hogy minden erőfeszítés ellenére lesz egy olyan időszak, amikor Amszterdamból nem indul közvetlen vonat Londonba.

"Ez azért is nagyon szomorú, mert az elmúlt években keményen dolgoztunk azon, hogy az Eurostar Londonba közlekedő járatát vonzó alternatívává tegyük a repülőgép helyett. Ezt a helyzetet azonban különösen nehéz megoldani. Ha lett volna egyszerű megoldás, két kézzel kaptunk volna utána. Sajnos, miután megvizsgáltuk a kérdést, úgy tűnik, hogy ez az egyszerű megoldás nem létezik“ mondta a vasúttársaság.

Az új, nagy terminál 2025 januárjában készül el, és akkor majd a korábbinál sokkal több utazó szállhat vonatra Amszterdamban, hogy átszállás nélkül utazzon Londonba. Addig azonban az Amszterdamból és Rotterdamból Londonba tartó utasoknak Brüsszelben kell átszállniuk. A Londonból indulók továbbra is zavartalanul utazhatnak mindkét holland városba.

Hamarosan új versenytársat kaphat az Eurostar, a Közép-Európából induló utazók pedig ezekkel a vonatokkal csatlakozhatnak rá a nyugat-európai vérkeringésre.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

Amszterdam | hollandia | közlekedés | eurostar | Intercity

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom