Close
Európa legjobb kínai ételéért Amszterdamba kell utazni

Európa legjobb kínai ételéért Amszterdamba kell utazni

A Sea Palace autentikus kínai ételeivel és lebegő épületével olyan környezetet teremt, amelyért érdemes Amszterdamig utazni.

Amszterdam szívében, a központi pályaudvar közelében található a Sea Palace, mely Európa első úszó étterme. A pagoda stílusban épült, három emeletes étteremben

egyszerre hatszázötvenen tudják megkóstolni a kulináris remekeket.


A Sea Palace 1984-ben épült, akkor a világ legnagyobb kínai éttermeként tartották számon, hiszen egyszerre kilencszáz fő befogadására volt alkalmas. Úgy tudni, az építkezést amszterdami és hongkongi vállalkozók finanszírozták, a projekt pedig nagyjából 4,3 millió eurót emésztett fel.

Az étterem egyedi dizájnja hatott az egész városra is.

A vendéglátóhelyen működik egy à la carte részleg és egy koktélokat kínáló bár is, a privát étkezéseket pedig a legfelső emeleten tartják.

A tetőteraszról gyönyörű kilátás nyílik a tengerre és a városra.

Az étteremben két VIP szoba található, amelyek exkluzív étkezési élményt nyújtanak a tíz-száz fős társaságoknak vagy esküvőknek.

A panorámája mellett kiváló fogásai miatt is hihetetlenül népszerű az étterem, a személyzet barátságos, gyors és hatékony. Ugyanakkor a Sea Palace meglehetősen zsúfolt, ezért érdemes előre asztalt foglalni, különösen akkor, ha

az ablakok mellett gyönyörködne Amszterdam szépségében.

Az étterem étlapján autentikus kínai ételek szerepelnek, a dim sum mellett a pekingi kacsa is kihagyhatatlan. A szecsuáni konyha remekei ízekben gazdagok, fő összetevőjük a szecsuáni paprika, a fokhagyma és chili paprika.

A kantoni konyha fogásai főként húsételeket tartalmaznak, itt is központi szerepet kap a fokhagyma, az olaj és a fűszernövények.

(Forrás: The Travel, fotók: Sea Palace hivatalos Facebook oldala)

kínai étel | étterem | sea palace | hollandia | amsterdam

FOLYTASD EZZEL

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram