Close
Ámulatba ejtő étterem koronázza meg ezt a természetvédelmi területet

Ámulatba ejtő étterem koronázza meg ezt a természetvédelmi területet

A Vo Trong Nghia Architects vietnámi stúdió egy tizenhat méter magas bambuszkupolát épített a csodálatos hegyvonulatok között, egy mesterséges tó közelében megnyílt Vedana étterem számára.

A Vedana étterem a Vedana Resort üdülőkomplexum tagja, amely a Cuc Phuong Nemzeti Parkban, Vietnám legnagyobb természetvédelmi területén fekszik. Oda épített nem mindennapi, igazán monumentálisra sikerült, tizennyolc méter széles és tizenhat méter magas bambuszkupolát egy tervezőiroda.

A három koncentrikus nádfedeles gyűrű elképesztően látványos egységet alkot, amely hűen megidézi a hagyományos vietnámi építészetre jellemző tetőszerkezetet. A megoldás – bár három különálló elemnek tűnik – a valóságban egyetlen kupolát takar, amely csúcsának közepén egy mesés fénytegelyt is kialakítottak.

De nemcsak a kupolája pazar a Vedana étteremnek, hanem a panorámája is: egy mesterséges tóra nyílik.

Ez utóbbi ráadásul amellett, hogy szép kilátást biztosít, természetes klímaberendezésként is funkcionál, hiszen a meleg, párás időben a párolgó víz kellemesen lehűti a levegőt.

A mesterséges tóban összegyűlt esővizet és a hegyekből a lefolyó csapadékot az üdülőhely körül növekvő fák és növények öntözésére is használják.

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Dzsungel és betondzsungel ilyen jól még nem állt egymásnak
A föld és ég közötti lebegést érezheted ebben az extravagáns medencében
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom