Close
Ámulatba ejtő étterem koronázza meg ezt a természetvédelmi területet

Ámulatba ejtő étterem koronázza meg ezt a természetvédelmi területet

A Vo Trong Nghia Architects vietnámi stúdió egy tizenhat méter magas bambuszkupolát épített a csodálatos hegyvonulatok között, egy mesterséges tó közelében megnyílt Vedana étterem számára.

A Vedana étterem a Vedana Resort üdülőkomplexum tagja, amely a Cuc Phuong Nemzeti Parkban, Vietnám legnagyobb természetvédelmi területén fekszik. Oda épített nem mindennapi, igazán monumentálisra sikerült, tizennyolc méter széles és tizenhat méter magas bambuszkupolát egy tervezőiroda.

A három koncentrikus nádfedeles gyűrű elképesztően látványos egységet alkot, amely hűen megidézi a hagyományos vietnámi építészetre jellemző tetőszerkezetet. A megoldás – bár három különálló elemnek tűnik – a valóságban egyetlen kupolát takar, amely csúcsának közepén egy mesés fénytegelyt is kialakítottak.

De nemcsak a kupolája pazar a Vedana étteremnek, hanem a panorámája is: egy mesterséges tóra nyílik.

Ez utóbbi ráadásul amellett, hogy szép kilátást biztosít, természetes klímaberendezésként is funkcionál, hiszen a meleg, párás időben a párolgó víz kellemesen lehűti a levegőt.

A mesterséges tóban összegyűlt esővizet és a hegyekből a lefolyó csapadékot az üdülőhely körül növekvő fák és növények öntözésére is használják.

Ez is érdekelhet:

vietnam | dizájn | bambusz | étterem

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram