Gigantikus trópusi növények nőnek ebben a tematikus étteremben

Kívül-belül a természet csodálata és tisztelete ihlette a Kayu-Kayu dzsungel-éttermet, amely Dzsakartától nagyjából egy órára található, és amely autentikus grillezett húsaival, fantasztikus rizses és tésztaételeivel várja a gasztroturistákat.

Kayu-Kayu nem csupán egy étterem, hanem rendezvényhelyszín is, ahol családi összejövetelek mellett vállalati események is szervezhetők azok számára, akik szabályosan rajonganak a természetközeliségért, a natúr anyagokért és a hagyományos indonéz konyháért.

Az étterem elsőre egy kétszintes istálló hangulatát kelti, a valóságban azonban otthona az indonéz gasztronómián túl egy óriási Alstonia fának, koi pontyokkal teli kis tónak, és autentikus ételekre vágyó utazóknak.

Az első emelet elsősorban éttermek és kávézók számára készült, a második emeleten pedig a kertre néző bárral és terasszal rendelkező rendezvényterek találhatók, amelyek nagyobb konferenciák és kisebb céges mítingek megtartására is alkalmasak.

A belső terekben csigalépcsőtől az ajtó ablakkeretén át a tetőablakokig minden részlet egyedi tervezésű, fából és acélból készült a helyi alkotók bevonásával.

A tervezők nagy hangsúlyt fektettek a természetes anyagok alkalmazásán túl a fenntarthatóságra is, éppen ezért újrahasznosított fát használtak fel Kayu-Kayu bútorainak és pazar lépcsősorának megalkotásához. A W Office dizájnerei a helyi alapanyagokra építettek akkor is, amikor a kivágott fatörzsekből és ágakból egy olyan hatalmas installációt készítettek, amelyik szabályosan kitölti az étterem enteriőrjét.

A világítás kialakítása során a napfényé a főszerep, a tetőablakok azonban nemcsak a fény beáramlását is biztosítják, de az üvegházhatás révén a trópusi klíma megteremtését is elősegítik. A homlokzaton is visszaköszön a dzsungel-hatás az acélrúdra felfüggesztett hatalmas fák miatt, amelyek az étterem szimbólumává is váltak.

Ez is érdekelhet:

Jules-Louis Audemars és Edward-Auguste Piguet kultusza lengi körbe ezt a hongkongi bárt

Az Audemars Piguet egykori alapítói valószínűleg elismerően bólintanának rá.

(Fotók: Arti Pictures)

jakarta | rendezvény | indonézia | indonéz | trópus

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom