Close
Kiderült, mennyit spórol Budapest a karácsonyi fények hiányán

Kiderült, mennyit spórol Budapest a karácsonyi fények hiányán

Napvilágra kerültek a számok.

Korábban írtunk arról, hogy idén nem építi ki a karácsonyi díszkivilágítást a fővárosi önkormányzat az általa kezelt helyeken, most pedig azt is megtudhatjuk, hogy mennyit lehet így spórolni: a napi.hu kérdésére azt közölte az önkormányzat, hogy 5,4 millió forintot.

Az Andrássy út 2017-ben

Valójában egyetlen, ám annál nagyobb és reprezentatívabb utca, az Andrássy út nem kapta meg idén a díszkivilágítást,

ami nagyjából 21 ezer kilowattórányi villamosenergia megspórolását jelenti.

Mint a Fővárosi Önkormányzat a lapnak elmondta, egyéb megtakarítható költségekkel együtt további 28,384 millió forintot spórolhatnak.

Mint elmondták,

a budapesti területek díszvilágításáért nemcsak a Fővárosi Önkormányzat, hanem a helyi, kerületi önkormányzatok is felelnek,

a főváros hatáskörébe pedig elsősorban az Andrássy út ünnepi fényei tartoznak, így ez a díszkivilágítás marad el idén.

Nemcsak az Andrássy útról, de az adventi villamosról is hiányoznak idén az égősorok, a karácsonyi vásárokon viszont mindent bepótolhatunk.

(Forrás: Napi.hu, képek: Getty Images)

karácsony | budapest | Andrássy út | díszkivilágítás

FOLYTASD EZZEL

Melyik a legbiztonságosabb hely a repülőn? Ez a kutatás elárulja

Újabb állomásokkal bővül az európai hálókocsis hálózat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram