Close
Anglia leteszteli a maszk nélküli, nem távolságtartós zenei fesztivált

Anglia leteszteli a maszk nélküli, nem távolságtartós zenei fesztivált

Ötezer emberrel tesztelik azt, amit 2020 előtt csak simán fesztiválnak hívtunk.

A CNN értesülései szerint május másodikán tesztelik, mi történik egy ötezer fős zenei fesztiválon, ahol nem lesz kötelező távolságtartás. A fesztivált a liverpooli Sefton Parkban tartják a Festival Republic és a Culture Liverpool szervezésében, a brit kormánnyal szorosan együttműködve.

A masszív fesztivált a kormány eseménykutató programjának részeként szervezik meg, amely teszteli,

hogyan működnek most a zenei fesztiválokon és koncerteken túl az olyan tömegrendezvények, mint a stadionokba szervezett meccsek, színházak, esküvők, konferenciák, nightclubok és egyéb, élőben zajló események.

“Egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy idén nyáron élő eseményeket rendezhessünk, ezt pedig a tudományos programunknak is köszönhetjük.

Ennek során különböző helyszíneket és intézkedéseket tesztelünk, hogy a tömegek újra biztonságosan szórakozhassanak”

– mondta Oliver Dowden kulturáért felelős államtitkár. A Sefton Parkba szervezett eseménynél a résztvevőknek a következőket kell betartaniuk: a koncertre érkezés előtt viseljenek maszkot és tartsák a távolságot, valamint érkezzenek negatív Covid-teszttel és adják meg elérhetőségeiket a Nemzeti Egészségügyi Központ (NHS) számára kontaktkutatás céljából. A fesztiválon résztvevőkkel az esemény végén Covid-gyorstesztet is végeznek.

A május másodikai fesztiválra csak liverpooliak mehetnek; a Blossoms nevű, stockporti indie-rock zenekar nyitja a koncerteket, a belépő 29,50 font lesz, további információkat pedig a brit kormányzati weboldalon találhatnak a fesztiválra éhes liverpooliak.

Míg Anglia már a tömegrendezvényeket tesztelné, addig egyes légitársaságok azt kérik, ne enyhítsenek a maszkviselési szabályokon, Ausztria pedig május 19-i nyitásánál szinte mindent védettségi igazolványhoz fog kötni.

(Forrás: CNN, Travel+Leisure, illusztrációk: Unsplash)

covid-teszt | koncert | liverpool | brit | Anglia

FOLYTASD EZZEL

Ebben az országban most inkább ne szálljunk be az alternatív taxiba

Erre indulj, ha Horvátország kicsiny Velencéit keresed!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram