Close
Anglia leteszteli a maszk nélküli, nem távolságtartós zenei fesztivált

Anglia leteszteli a maszk nélküli, nem távolságtartós zenei fesztivált

Ötezer emberrel tesztelik azt, amit 2020 előtt csak simán fesztiválnak hívtunk.

A CNN értesülései szerint május másodikán tesztelik, mi történik egy ötezer fős zenei fesztiválon, ahol nem lesz kötelező távolságtartás. A fesztivált a liverpooli Sefton Parkban tartják a Festival Republic és a Culture Liverpool szervezésében, a brit kormánnyal szorosan együttműködve.

A masszív fesztivált a kormány eseménykutató programjának részeként szervezik meg, amely teszteli,

hogyan működnek most a zenei fesztiválokon és koncerteken túl az olyan tömegrendezvények, mint a stadionokba szervezett meccsek, színházak, esküvők, konferenciák, nightclubok és egyéb, élőben zajló események.

“Egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy idén nyáron élő eseményeket rendezhessünk, ezt pedig a tudományos programunknak is köszönhetjük.

Ennek során különböző helyszíneket és intézkedéseket tesztelünk, hogy a tömegek újra biztonságosan szórakozhassanak”

– mondta Oliver Dowden kulturáért felelős államtitkár. A Sefton Parkba szervezett eseménynél a résztvevőknek a következőket kell betartaniuk: a koncertre érkezés előtt viseljenek maszkot és tartsák a távolságot, valamint érkezzenek negatív Covid-teszttel és adják meg elérhetőségeiket a Nemzeti Egészségügyi Központ (NHS) számára kontaktkutatás céljából. A fesztiválon résztvevőkkel az esemény végén Covid-gyorstesztet is végeznek.

A május másodikai fesztiválra csak liverpooliak mehetnek; a Blossoms nevű, stockporti indie-rock zenekar nyitja a koncerteket, a belépő 29,50 font lesz, további információkat pedig a brit kormányzati weboldalon találhatnak a fesztiválra éhes liverpooliak.

Míg Anglia már a tömegrendezvényeket tesztelné, addig egyes légitársaságok azt kérik, ne enyhítsenek a maszkviselési szabályokon, Ausztria pedig május 19-i nyitásánál szinte mindent védettségi igazolványhoz fog kötni.

(Forrás: CNN, Travel+Leisure, illusztrációk: Unsplash)

Anglia | liverpool | tömegrendezvény | cnn | stadion

FOLYTASD EZZEL

Ha Róma környékén jársz, ezt a gyönyörű helyet nem hagyhatod ki

Megnéznéd a Niagara-vízesést az Eiffel-torony tetejéről nyolcszáz forintért?

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom