Close
Azt kérik az amerikai légiutas-kísérők, hogy ne enyhítsenek a maszkviselési szabályokon

Azt kérik az amerikai légiutas-kísérők, hogy ne enyhítsenek a maszkviselési szabályokon

Az elnök is hasonlóan gondolkodik. 

A Légikísérők Szövetségének elnöke, Sara Nelson egy repülésbiztonsági, üzemeltetési és innovációs megbeszélésen szólalt fel a témában – írja a USA Today. Nelson elmondta, hogy a jelenleg érvényben lévő, maszkviselésre vonatkozó szabály május 11-én lejár,

a légitársaságok dolgozói pedig azt várják Joe Biden amerikai elnöktől, hogy legalább szeptemberig hosszabbítsa meg azt.

„Még mindig a válság közepén tartunk – mondtja Nelson. – Fontosnak tartom, hogy ezt felismerjük, és maradjunk a maszkokra vonatkozó irányelveknél addig, amíg a védőoltás mindenkihez el nem jut.”

Nem a légiutas-kísérők szakszervezete az egyetlen, amely meghosszabbítaná a kötelező maszkviselést a repülőgépek fedélzetén, hasonlóan vélekedik Nicholas Calio, az Airlines for America vezérigazgatója is.

A légitársaságok már a világjárvány korai szakaszában előírták a maszkok használatát szerte az Egyesült Államokban, de csak Biden elnök hivatalba lépése után vezették be a szövetségi felhatalmazást. Bennfentesek szerint Biden is támogatja a hosszabbítást, mivel nemrégiben nagy hibának nevezte a maszkviselésre vonatkozó előírások feloldását.

Eközben a magyar hátterű Wizz Air a nyári szezonra új útvonalat kínál: június 13-tól közvetlenül elérhetővé válik Budapestről a Kréta szigetén található Haniá (Chania) tengerparti városa is. A Wizz Air nemrég Palermóban nyitotta meg negyvenkettedik bázisát, ahol 2021 júniusától két Airbus A321 típusú repülőgépe áll szolgálatba.

(Forrás: Travelpulse, fotók: Getty Images)

fedélzet | amerika | kötelező | kérés | viselés

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram