Close
Nagyon optimistán várják a nyarat a Wizz Airnél

Nagyon optimistán várják a nyarat a Wizz Airnél

A Wizz Air a nyári szezonban jelentős fellendülésre számít, és abban bízik, hogy kapacitásának kihasználtsága az idén meg fogja haladni a tavalyi nyolcvan százalékot – közölte a diszkont légitársaság ahhoz kapcsolódva, hogy már foglalhatók a 2021/22-es téli menetrendjében szereplő utak.

A járatokra Wizz Discount Club tagok péntektől már foglalhattak, február 18-tól pedig klubtagság nélkül is elérhetők a jegyek a wizzair.com weboldalon és a légitársaság applikációján.

A most feltöltött utakban nincs változás a korábbiakhoz képest, ám ez még változhat a koronavírus-járvánnyal összefüggő korlátozások, illetve a légitársaság folyamatos útvonalhálózat-fejlesztése miatt.

A Wizz Air jelenleg a kapacitása mintegy tizenöt-húsz százalékát üzemelteti, mivel nagyon sok országban továbbra is szigorú beutazási korlátozások vannak hatályban.

Ugyanakkor a nyári szezonban már komolyabb fellendülésre számítanak, és bíznak abban, hogy a tavalyi nyolcvanszázalékos kapacitás-kihasználtságot is meghaladják majd.

A légitársaság szerint nehéz megjósolni, milyen lépéseket tartanak majd szükségesnek az egyes országok annak érdekében, hogy megfékezzék a járvány terjedését az év hátralévő részében, ezért egységes európai hozzáállást szorgalmaznak, hiszen a jelenlegi helyzet – amelyben minden ország egymástól eltérő és folyamatosan változó feltételeket szab a beutazáshoz – az utasok és a légitársaságok számára is bonyolult helyzetet teremt.

A Wizz Air jelenleg százharmincöt Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet, a légitársaságot negyvenmillió utas választotta a 2020. március 31-ével végződött pénzügyi évben.

Terjeszkedés

2021 közepétől számít a légi utasforgalom fellendülésére a Wizz Air, a légitársaság addig is a költségszint kontroll alatt tartását tartja elsődleges feladatának, de folytatja az új repülőgépek átvételét. A Wizz Air új bázist nyitott Szarajevóban, és májustól kilenc járatot indít a bosnyák fővárosból Európa több országába. Korábban a cég brit leányvállalata Cardiff repülőtéren is új bázist alapított, amely a negyedik az országban London Luton és Gatwick, valamint Doncaster Sheffield mellett.

(Forrás: MTI, fotók: Wizz Air, Getty Images)

nyár | koronavírus | wizz air | repülés | jóslat

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram