Close
Nagyon optimistán várják a nyarat a Wizz Airnél

Nagyon optimistán várják a nyarat a Wizz Airnél

A Wizz Air a nyári szezonban jelentős fellendülésre számít, és abban bízik, hogy kapacitásának kihasználtsága az idén meg fogja haladni a tavalyi nyolcvan százalékot – közölte a diszkont légitársaság ahhoz kapcsolódva, hogy már foglalhatók a 2021/22-es téli menetrendjében szereplő utak.

A járatokra Wizz Discount Club tagok péntektől már foglalhattak, február 18-tól pedig klubtagság nélkül is elérhetők a jegyek a wizzair.com weboldalon és a légitársaság applikációján.

A most feltöltött utakban nincs változás a korábbiakhoz képest, ám ez még változhat a koronavírus-járvánnyal összefüggő korlátozások, illetve a légitársaság folyamatos útvonalhálózat-fejlesztése miatt.

A Wizz Air jelenleg a kapacitása mintegy tizenöt-húsz százalékát üzemelteti, mivel nagyon sok országban továbbra is szigorú beutazási korlátozások vannak hatályban.

Ugyanakkor a nyári szezonban már komolyabb fellendülésre számítanak, és bíznak abban, hogy a tavalyi nyolcvanszázalékos kapacitás-kihasználtságot is meghaladják majd.

A légitársaság szerint nehéz megjósolni, milyen lépéseket tartanak majd szükségesnek az egyes országok annak érdekében, hogy megfékezzék a járvány terjedését az év hátralévő részében, ezért egységes európai hozzáállást szorgalmaznak, hiszen a jelenlegi helyzet – amelyben minden ország egymástól eltérő és folyamatosan változó feltételeket szab a beutazáshoz – az utasok és a légitársaságok számára is bonyolult helyzetet teremt.

A Wizz Air jelenleg százharmincöt Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet, a légitársaságot negyvenmillió utas választotta a 2020. március 31-ével végződött pénzügyi évben.

Terjeszkedés

2021 közepétől számít a légi utasforgalom fellendülésére a Wizz Air, a légitársaság addig is a költségszint kontroll alatt tartását tartja elsődleges feladatának, de folytatja az új repülőgépek átvételét. A Wizz Air új bázist nyitott Szarajevóban, és májustól kilenc járatot indít a bosnyák fővárosból Európa több országába. Korábban a cég brit leányvállalata Cardiff repülőtéren is új bázist alapított, amely a negyedik az országban London Luton és Gatwick, valamint Doncaster Sheffield mellett.

(Forrás: MTI, fotók: Wizz Air, Getty Images)

wizz air | jóslat | koronavírus | visszatérés | repülés

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram