Close
Nagyon optimistán várják a nyarat a Wizz Airnél

Nagyon optimistán várják a nyarat a Wizz Airnél

A Wizz Air a nyári szezonban jelentős fellendülésre számít, és abban bízik, hogy kapacitásának kihasználtsága az idén meg fogja haladni a tavalyi nyolcvan százalékot – közölte a diszkont légitársaság ahhoz kapcsolódva, hogy már foglalhatók a 2021/22-es téli menetrendjében szereplő utak.

A járatokra Wizz Discount Club tagok péntektől már foglalhattak, február 18-tól pedig klubtagság nélkül is elérhetők a jegyek a wizzair.com weboldalon és a légitársaság applikációján.

A most feltöltött utakban nincs változás a korábbiakhoz képest, ám ez még változhat a koronavírus-járvánnyal összefüggő korlátozások, illetve a légitársaság folyamatos útvonalhálózat-fejlesztése miatt.

A Wizz Air jelenleg a kapacitása mintegy tizenöt-húsz százalékát üzemelteti, mivel nagyon sok országban továbbra is szigorú beutazási korlátozások vannak hatályban.

Ugyanakkor a nyári szezonban már komolyabb fellendülésre számítanak, és bíznak abban, hogy a tavalyi nyolcvanszázalékos kapacitás-kihasználtságot is meghaladják majd.

A légitársaság szerint nehéz megjósolni, milyen lépéseket tartanak majd szükségesnek az egyes országok annak érdekében, hogy megfékezzék a járvány terjedését az év hátralévő részében, ezért egységes európai hozzáállást szorgalmaznak, hiszen a jelenlegi helyzet – amelyben minden ország egymástól eltérő és folyamatosan változó feltételeket szab a beutazáshoz – az utasok és a légitársaságok számára is bonyolult helyzetet teremt.

A Wizz Air jelenleg százharmincöt Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet, a légitársaságot negyvenmillió utas választotta a 2020. március 31-ével végződött pénzügyi évben.

Terjeszkedés

2021 közepétől számít a légi utasforgalom fellendülésére a Wizz Air, a légitársaság addig is a költségszint kontroll alatt tartását tartja elsődleges feladatának, de folytatja az új repülőgépek átvételét. A Wizz Air új bázist nyitott Szarajevóban, és májustól kilenc járatot indít a bosnyák fővárosból Európa több országába. Korábban a cég brit leányvállalata Cardiff repülőtéren is új bázist alapított, amely a negyedik az országban London Luton és Gatwick, valamint Doncaster Sheffield mellett.

(Forrás: MTI, fotók: Wizz Air, Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Még a PCR-teszt sem mentesít: minden magyar kötelezően karanténba kerül hétfőtől, aki Dél-Afrikából jön
Magyarország szigorú korlátozásokat vezet be mától a dél-afrikai variáns miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom