Close
Annyira stílusos ez a berlini lakás, mint egy prémium lookbook

Annyira stílusos ez a berlini lakás, mint egy prémium lookbook

Minden egyes négyzetcentije olyan, akár egy katalógus jól megkomponált képei. Rajongunk.

A berlini Kreuzbergben, egy 1903-as épületben újult meg csodálatosan ez a lakás, melyben egy négyfős fiatal család lakik. A New York-i White Arrow stúdió felelt a felújításásért és a lakberendezésért is: utóbbiban félelmetesen szép munkát végeztek, és amerikai stúdióként igyekeztek nagyon is európaiasan hozzáálni az enteriőrhöz, leginkább olasz és francia hatásokat vegyítve. Az art deco részletek izgalmasan keverednek a lakás századfordulós esztétikájával, a vintázs bútorok többségét pedig egyenként, helyi aukciókról gyűjtötték össze a tulajok és a stúdió.

A Thielenbrucke-hídra néző étkezővel és a konyha márványpultjával modern és tiszta, az íves rézpolcok pedig szintén az art deco ízvilágot erősítik.

A nem túl látványos konyhai eszközöket – mint a mosogatógép, a hűtő, a fagyasztó vagy csövek – mind ízléses szekrényekben rejtették el.

A rézrészletek sok helyen megjelennek finoman, de nehéz kiemelni egyenként a kedvenceinket, annyi stílus keveredik izgalmas harmóniában egymással.

A hetvenes évekből olyan tervezőnagyágyúk tárgyai töltik be a lakást, mint Carlo Nason, Ingo Mauer, Greta Grossman, Karl Springer, Fontana Arte, Willy Rizzo, vannak kortárs műalkotások a Daft Punkkal is kollaboráló fotóstól, David Blacktől, és az amerikai–bolgár szobrásztól, Christótól is, a gyönyörű hajópadlóért pedig a dán Dinesen brand felelt.

Egész egyszerűen imádjuk a komplett lakást, egy beleköthető részlete sincs – hacsak nem az, hogy nincs hozzá kulcsunk.

Németország | thielenbrucke-híd | new york | kreuzberg | modern

FOLYTASD EZZEL

Az idegenforgalom Oscar-díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Nemzetközi dizájnmagazin szeretett bele az ikonikus budapesti épületbe

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram