Annyira stílusos ez a berlini lakás, mint egy prémium lookbook

Minden egyes négyzetcentije olyan, akár egy katalógus jól megkomponált képei. Rajongunk.

A berlini Kreuzbergben, egy 1903-as épületben újult meg csodálatosan ez a lakás, melyben egy négyfős fiatal család lakik. A New York-i White Arrow stúdió felelt a felújításásért és a lakberendezésért is: utóbbiban félelmetesen szép munkát végeztek, és amerikai stúdióként igyekeztek nagyon is európaiasan hozzáálni az enteriőrhöz, leginkább olasz és francia hatásokat vegyítve. Az art deco részletek izgalmasan keverednek a lakás századfordulós esztétikájával, a vintázs bútorok többségét pedig egyenként, helyi aukciókról gyűjtötték össze a tulajok és a stúdió.

A Thielenbrucke-hídra néző étkezővel és a konyha márványpultjával modern és tiszta, az íves rézpolcok pedig szintén az art deco ízvilágot erősítik.

A nem túl látványos konyhai eszközöket – mint a mosogatógép, a hűtő, a fagyasztó vagy csövek – mind ízléses szekrényekben rejtették el.

A rézrészletek sok helyen megjelennek finoman, de nehéz kiemelni egyenként a kedvenceinket, annyi stílus keveredik izgalmas harmóniában egymással.

A hetvenes évekből olyan tervezőnagyágyúk tárgyai töltik be a lakást, mint Carlo Nason, Ingo Mauer, Greta Grossman, Karl Springer, Fontana Arte, Willy Rizzo, vannak kortárs műalkotások a Daft Punkkal is kollaboráló fotóstól, David Blacktől, és az amerikai–bolgár szobrásztól, Christótól is, a gyönyörű hajópadlóért pedig a dán Dinesen brand felelt.

Egész egyszerűen imádjuk a komplett lakást, egy beleköthető részlete sincs – hacsak nem az, hogy nincs hozzá kulcsunk.

nagy sztori | lakás | német | berlin | hetvenes évek

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom