Close
Ez az exkluzív római túra az örök város titkos „aperitivo-helyein” vezet végig

Ez az exkluzív római túra az örök város titkos „aperitivo-helyein” vezet végig

A Trastaverében szakavatott idegenvezető segítségével a legjobb italokat és a legfantasztikusabb ételeket kóstolhatjuk.

Rómában járva nemcsak az építészeti remekművekben és a fantasztikus műalkotásokban gyönyörködhetünk, hanem fejest ugorva az itáliai gasztronómiába,

megtudhatjuk azt is, mit jelent valójában az aperitivo.

A Devour Tours egy olyan utazási iroda, amely a gasztronómia szerelmeseire szakosodott, hogy a Trasteverében egy könnyed, italközpontú sétára vigye az ínyenc turistákat. Az aperitivo, vagyis a vacsora előtti laza italozás akár több órát is igénybe vehet és többek között olyan helyeket is érint, mint az Enoteca La Vite, a Bar San Calisto, a La Latteria és a Ristorante Ferrara.

Az Aperol és a Campari Spritz-et kortyolva igazi rómainak érezheti magát bárki, miközben az utcán kártyázó helyi öregeket, a munka után lazuló tömegeket is megfigyelheti.

Ilyenkor az is kiderül: az aperitivo nem csupán hétvégére való.

Olaszországban az emberek szeretik ezt a plusz időt arra fordítani, hogy élvezzék az életet.

A rendhagyó városnézésről Lauren Aloise, a Devour Tours társalapítója a Food&Wine-nak úgy fogalmazott:

amikor a túráikat összeállítják, a lelket keresik.

Általában a legeldugottabb, legtitkosabb helyekkel dolgoznak, ahol gyakran még bankkártya-olvasó sincs, vannak viszont érdekes történetek. A Ristorante Ferrara például azért különleges, mert egy korábbi kolostor helyén nyitotta meg a kapuit.

Az Enoteca La Vite-ben pedig azon kívül, hogy pazar borokat kóstolhatnak a vendégek, minden kérdésükre választ kaphatnak a tulajdonostól, az italokhoz pedig tökéletes ételpárosításokat is járnak a La Latteria-ban.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty Images)

aperol spritz | aperitivo | róma | ital | olasz konyha

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Neked a kávézás a szertartásról vagy a koffeinről szól? Ezt kérdi meg egy friss felmérés, és izgalmas válaszokat talál

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram