Close
Ez az exkluzív római túra az örök város titkos „aperitivo-helyein” vezet végig

Ez az exkluzív római túra az örök város titkos „aperitivo-helyein” vezet végig

A Trastaverében szakavatott idegenvezető segítségével a legjobb italokat és a legfantasztikusabb ételeket kóstolhatjuk.

Rómában járva nemcsak az építészeti remekművekben és a fantasztikus műalkotásokban gyönyörködhetünk, hanem fejest ugorva az itáliai gasztronómiába,

megtudhatjuk azt is, mit jelent valójában az aperitivo.

A Devour Tours egy olyan utazási iroda, amely a gasztronómia szerelmeseire szakosodott, hogy a Trasteverében egy könnyed, italközpontú sétára vigye az ínyenc turistákat. Az aperitivo, vagyis a vacsora előtti laza italozás akár több órát is igénybe vehet és többek között olyan helyeket is érint, mint az Enoteca La Vite, a Bar San Calisto, a La Latteria és a Ristorante Ferrara.

Az Aperol és a Campari Spritz-et kortyolva igazi rómainak érezheti magát bárki, miközben az utcán kártyázó helyi öregeket, a munka után lazuló tömegeket is megfigyelheti.

Ilyenkor az is kiderül: az aperitivo nem csupán hétvégére való.

Olaszországban az emberek szeretik ezt a plusz időt arra fordítani, hogy élvezzék az életet.

A rendhagyó városnézésről Lauren Aloise, a Devour Tours társalapítója a Food&Wine-nak úgy fogalmazott:

amikor a túráikat összeállítják, a lelket keresik.

Általában a legeldugottabb, legtitkosabb helyekkel dolgoznak, ahol gyakran még bankkártya-olvasó sincs, vannak viszont érdekes történetek. A Ristorante Ferrara például azért különleges, mert egy korábbi kolostor helyén nyitotta meg a kapuit.

Az Enoteca La Vite-ben pedig azon kívül, hogy pazar borokat kóstolhatnak a vendégek, minden kérdésükre választ kaphatnak a tulajdonostól, az italokhoz pedig tökéletes ételpárosításokat is járnak a La Latteria-ban.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty Images)

olasz konyha | ital | aperitivo | róma | aperol spritz

FOLYTASD EZZEL

Újra és újra megdöntik az egy nap alatt felkeresett kocsmák világrekordját

Ezek Európa legjobb úti céljai, ha legurítanánk néhány korsó sört

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom