A Trastaverében szakavatott idegenvezető segítségével a legjobb italokat és a legfantasztikusabb ételeket kóstolhatjuk.
Rómában járva nemcsak az építészeti remekművekben és a fantasztikus műalkotásokban gyönyörködhetünk, hanem fejest ugorva az itáliai gasztronómiába,
megtudhatjuk azt is, mit jelent valójában az aperitivo.
A Devour Tours egy olyan utazási iroda, amely a gasztronómia szerelmeseire szakosodott, hogy a Trasteverében egy könnyed, italközpontú sétára vigye az ínyenc turistákat. Az aperitivo, vagyis a vacsora előtti laza italozás akár több órát is igénybe vehet és többek között olyan helyeket is érint, mint az Enoteca La Vite, a Bar San Calisto, a La Latteria és a Ristorante Ferrara.
Az Aperol és a Campari Spritz-et kortyolva igazi rómainak érezheti magát bárki, miközben az utcán kártyázó helyi öregeket, a munka után lazuló tömegeket is megfigyelheti.
Ilyenkor az is kiderül: az aperitivo nem csupán hétvégére való.
Olaszországban az emberek szeretik ezt a plusz időt arra fordítani, hogy élvezzék az életet.
A rendhagyó városnézésről Lauren Aloise, a Devour Tours társalapítója a Food&Wine-nak úgy fogalmazott:
amikor a túráikat összeállítják, a lelket keresik.
Általában a legeldugottabb, legtitkosabb helyekkel dolgoznak, ahol gyakran még bankkártya-olvasó sincs, vannak viszont érdekes történetek. A Ristorante Ferrara például azért különleges, mert egy korábbi kolostor helyén nyitotta meg a kapuit.
Az Enoteca La Vite-ben pedig azon kívül, hogy pazar borokat kóstolhatnak a vendégek, minden kérdésükre választ kaphatnak a tulajdonostól, az italokhoz pedig tökéletes ételpárosításokat is járnak a La Latteria-ban.
(Forrás: RobbReport, fotók: Getty Images)
aperitivo | róma | aperol spritz | olasz konyha | ital
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!