A Trastaverében szakavatott idegenvezető segítségével a legjobb italokat és a legfantasztikusabb ételeket kóstolhatjuk.
Rómában járva nemcsak az építészeti remekművekben és a fantasztikus műalkotásokban gyönyörködhetünk, hanem fejest ugorva az itáliai gasztronómiába,
megtudhatjuk azt is, mit jelent valójában az aperitivo.
A Devour Tours egy olyan utazási iroda, amely a gasztronómia szerelmeseire szakosodott, hogy a Trasteverében egy könnyed, italközpontú sétára vigye az ínyenc turistákat. Az aperitivo, vagyis a vacsora előtti laza italozás akár több órát is igénybe vehet és többek között olyan helyeket is érint, mint az Enoteca La Vite, a Bar San Calisto, a La Latteria és a Ristorante Ferrara.
Az Aperol és a Campari Spritz-et kortyolva igazi rómainak érezheti magát bárki, miközben az utcán kártyázó helyi öregeket, a munka után lazuló tömegeket is megfigyelheti.
Ilyenkor az is kiderül: az aperitivo nem csupán hétvégére való.
Olaszországban az emberek szeretik ezt a plusz időt arra fordítani, hogy élvezzék az életet.
A rendhagyó városnézésről Lauren Aloise, a Devour Tours társalapítója a Food&Wine-nak úgy fogalmazott:
amikor a túráikat összeállítják, a lelket keresik.
Általában a legeldugottabb, legtitkosabb helyekkel dolgoznak, ahol gyakran még bankkártya-olvasó sincs, vannak viszont érdekes történetek. A Ristorante Ferrara például azért különleges, mert egy korábbi kolostor helyén nyitotta meg a kapuit.
Az Enoteca La Vite-ben pedig azon kívül, hogy pazar borokat kóstolhatnak a vendégek, minden kérdésükre választ kaphatnak a tulajdonostól, az italokhoz pedig tökéletes ételpárosításokat is járnak a La Latteria-ban.
(Forrás: RobbReport, fotók: Getty Images)
olasz konyha | aperol spritz | ital | aperitivo | róma
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!