Close
Egyszerre organikus és technokrata az Apple új makaói főhadiszállása

Egyszerre organikus és technokrata az Apple új makaói főhadiszállása

A “nyugalom új oázisa” címet kapta az Apple Makaón megnyílt vadonatúj főhadiszállása. A képeket látva a magunk részéről nem cáfolnánk ezt a megállapítást.

A folyton zsizsegő és zümmögő Cotaiban valóban a nyugalom szigeteként működhet a június 29-én megnyitott székház, melyet úgy terveztek, hogy ötvözze a technológia, a szórakozás és a művészet védjegyeit, továbbá pozitívan illeszkedjen a városképbe.

Az Apple Cotai Centralt annak a Sir Jonathan Ive-nek a közreműködésével álmodták meg, akinek volt már némi köze egyéb Apple-üzletekhez, például a chicagói Michigan Avenue-n vagy a londoni Regent Streeten található store-hoz.

A hatalmas kockát idéző épület letisztult kőlapokból lett összerakva, belépéskor melegséget és harmóniát érezhet a látogató. Ahogy Stefan Behling, a Foster+Partners stúdió főnöke elmondta, egy egyszerre gyönyörű, szimpla és elegáns épületet szerettek volna felhúzni, amely megjeleníti Makaó érzelmeit, látnivalóit és színeit, miközben tisztaságot és csendet sugároz.

Mindezeket többek között egy belső bambuszültetvénnyel és a grandiózus központi tetőablakon át beáramló természetes fénnyel igyekszik biztosítani.

A földszintet és az emeletet a fénybe vezető tekintélyes lépcsők kötik össze, mint ahogy kapcsolat létesült a szomszédos bevásárlóközponttal is.

A bambuszok mind az épület környékén, mind az enteriőrben főszerepet kaptak, de a kívülre elhelyezett 10×4 méteres hatalmas videofal is sokat segít a kíváncsi tekintetek becsábításban.

Ez is érdekelhet:


(Fotók: Archdaily)

Cotai | lépcső | makaó | store | üzlet

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram