Close
Makaó új jelképe lehet ez a futurisztikus “lyukas” szálloda

Makaó új jelképe lehet ez a futurisztikus “lyukas” szálloda

Már csak néhány hetet kell várni és a kaszinókkal meg szállodákkal eleve rendesen felszerelt Makaó igazán egyedi gyöngyszemmel gazdagodik: egy Morpheus névre keresztelt negyvenemeletes, alumíniumvázas hotellel. Aminek a közepén egy lyuk tátong.

A szállodát a közelmúltban elhunyt Zaha Hadid álmodta meg, aki sajnos már nem lehet ott június 15-én, amikor a hivatalos megnyitón átvágják a selyemszalagot.

Az épület Hadid kései építészeti stílusának valamennyi jegyét magán viseli, aminek végeredménye ez a százhatvan méter magas, hétszáznyolcvan szobás, tizenkét panorámalifttel ellátott, százötvenezer négyzetméteres csoda.

Meglehetősen sokkoló formájú szállodát alkotott Cotai szívében, hiszen középre egy nyolcas számot idéző üreget “vájatott” – ez a megoldás eddig ismeretlennek számított a hagyományos építészetben.

A gigantikus hotel a makaói City of Dreams komplexum részeként készült el, a szobákon kívül természetesen kaszinó, üzletek és nagyjából százharminc méteres magasságában félig nyitott úszómedence várja a vendégeket.

A felső hét emeleten kaptak helyet a VIP-lakosztályok többek között három, medencés villával, a harmincöt méter magas átriumon pedig két belső híd halad át.

Összesen három éttermet rendeztek be a Morpheusban, melyek közül kettőt a francia sztárszakács, Alain Ducasse felügyel, a harmadik a regionális kortárs kínai konyhát képviselő Yi fennhatósága alá tartozik majd.

A Morpheus a világ első magasépítésű építménye, amelyet egy szabad formájú exoskeleton acélszerkezet támogat. Legizgalmasabb belső része a spa, ahol – nem tévedés – egy télikertet állítanak össze, méghozzá valódi hó felhasználásával.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: www.wallpaper.com)

Zaha Hadid | különleges | catui | hotel | szálloda

FOLYTASD EZZEL

Ha erre az öt dologra figyelsz, mindenkinek megakad a szeme az Airbnb-den

Az idegenforgalom Oscar-díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram