Close
Makaó új jelképe lehet ez a futurisztikus „lyukas” szálloda

Makaó új jelképe lehet ez a futurisztikus „lyukas” szálloda

Már csak néhány hetet kell várni és a kaszinókkal meg szállodákkal eleve rendesen felszerelt Makaó igazán egyedi gyöngyszemmel gazdagodik: egy Morpheus névre keresztelt negyvenemeletes, alumíniumvázas hotellel. Aminek a közepén egy lyuk tátong.

A szállodát a közelmúltban elhunyt Zaha Hadid álmodta meg, aki sajnos már nem lehet ott június 15-én, amikor a hivatalos megnyitón átvágják a selyemszalagot.

Az épület Hadid kései építészeti stílusának valamennyi jegyét magán viseli, aminek végeredménye ez a százhatvan méter magas, hétszáznyolcvan szobás, tizenkét panorámalifttel ellátott, százötvenezer négyzetméteres csoda.

Meglehetősen sokkoló formájú szállodát alkotott Cotai szívében, hiszen középre egy nyolcas számot idéző üreget „vájatott” – ez a megoldás eddig ismeretlennek számított a hagyományos építészetben.

A gigantikus hotel a makaói City of Dreams komplexum részeként készült el, a szobákon kívül természetesen kaszinó, üzletek és nagyjából százharminc méteres magasságában félig nyitott úszómedence várja a vendégeket.

A felső hét emeleten kaptak helyet a VIP-lakosztályok többek között három, medencés villával, a harmincöt méter magas átriumon pedig két belső híd halad át.

Összesen három éttermet rendeztek be a Morpheusban, melyek közül kettőt a francia sztárszakács, Alain Ducasse felügyel, a harmadik a regionális kortárs kínai konyhát képviselő Yi fennhatósága alá tartozik majd.

A Morpheus a világ első magasépítésű építménye, amelyet egy szabad formájú exoskeleton acélszerkezet támogat. Legizgalmasabb belső része a spa, ahol – nem tévedés – egy télikertet állítanak össze, méghozzá valódi hó felhasználásával.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: www.wallpaper.com)

Zaha Hadid | makaó | luxusszálloda | szálloda | hotel

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram