Close
Makaó új jelképe lehet ez a futurisztikus “lyukas” szálloda

Makaó új jelképe lehet ez a futurisztikus “lyukas” szálloda

Már csak néhány hetet kell várni és a kaszinókkal meg szállodákkal eleve rendesen felszerelt Makaó igazán egyedi gyöngyszemmel gazdagodik: egy Morpheus névre keresztelt negyvenemeletes, alumíniumvázas hotellel. Aminek a közepén egy lyuk tátong.

A szállodát a közelmúltban elhunyt Zaha Hadid álmodta meg, aki sajnos már nem lehet ott június 15-én, amikor a hivatalos megnyitón átvágják a selyemszalagot.

Az épület Hadid kései építészeti stílusának valamennyi jegyét magán viseli, aminek végeredménye ez a százhatvan méter magas, hétszáznyolcvan szobás, tizenkét panorámalifttel ellátott, százötvenezer négyzetméteres csoda.

Meglehetősen sokkoló formájú szállodát alkotott Cotai szívében, hiszen középre egy nyolcas számot idéző üreget “vájatott” – ez a megoldás eddig ismeretlennek számított a hagyományos építészetben.

A gigantikus hotel a makaói City of Dreams komplexum részeként készült el, a szobákon kívül természetesen kaszinó, üzletek és nagyjából százharminc méteres magasságában félig nyitott úszómedence várja a vendégeket.

A felső hét emeleten kaptak helyet a VIP-lakosztályok többek között három, medencés villával, a harmincöt méter magas átriumon pedig két belső híd halad át.

Összesen három éttermet rendeztek be a Morpheusban, melyek közül kettőt a francia sztárszakács, Alain Ducasse felügyel, a harmadik a regionális kortárs kínai konyhát képviselő Yi fennhatósága alá tartozik majd.

A Morpheus a világ első magasépítésű építménye, amelyet egy szabad formájú exoskeleton acélszerkezet támogat. Legizgalmasabb belső része a spa, ahol – nem tévedés – egy télikertet állítanak össze, méghozzá valódi hó felhasználásával.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: www.wallpaper.com)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom