Close
Makaó új jelképe lehet ez a futurisztikus “lyukas” szálloda

Makaó új jelképe lehet ez a futurisztikus “lyukas” szálloda

Már csak néhány hetet kell várni és a kaszinókkal meg szállodákkal eleve rendesen felszerelt Makaó igazán egyedi gyöngyszemmel gazdagodik: egy Morpheus névre keresztelt negyvenemeletes, alumíniumvázas hotellel. Aminek a közepén egy lyuk tátong.

A szállodát a közelmúltban elhunyt Zaha Hadid álmodta meg, aki sajnos már nem lehet ott június 15-én, amikor a hivatalos megnyitón átvágják a selyemszalagot.

Az épület Hadid kései építészeti stílusának valamennyi jegyét magán viseli, aminek végeredménye ez a százhatvan méter magas, hétszáznyolcvan szobás, tizenkét panorámalifttel ellátott, százötvenezer négyzetméteres csoda.

Meglehetősen sokkoló formájú szállodát alkotott Cotai szívében, hiszen középre egy nyolcas számot idéző üreget “vájatott” – ez a megoldás eddig ismeretlennek számított a hagyományos építészetben.

A gigantikus hotel a makaói City of Dreams komplexum részeként készült el, a szobákon kívül természetesen kaszinó, üzletek és nagyjából százharminc méteres magasságában félig nyitott úszómedence várja a vendégeket.

A felső hét emeleten kaptak helyet a VIP-lakosztályok többek között három, medencés villával, a harmincöt méter magas átriumon pedig két belső híd halad át.

Összesen három éttermet rendeztek be a Morpheusban, melyek közül kettőt a francia sztárszakács, Alain Ducasse felügyel, a harmadik a regionális kortárs kínai konyhát képviselő Yi fennhatósága alá tartozik majd.

A Morpheus a világ első magasépítésű építménye, amelyet egy szabad formájú exoskeleton acélszerkezet támogat. Legizgalmasabb belső része a spa, ahol – nem tévedés – egy télikertet állítanak össze, méghozzá valódi hó felhasználásával.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: www.wallpaper.com)

FOLYTASD EZZEL
Ebből az elképesztően látványos irodából garantáltan nem vágynál home office-ba
Ez az izlandi ház a tökéletes bizonyíték, miért érdemes rombolás helyett megmenteni
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom