Hat fantasztikus bor, amit áprilisban érdemes megkóstolni

A Bortársaság válogatásában gazdag és tartalmasabb borokat kóstolhatunk, két korty között pedig megízlelhetjük a Roadster magazin legújabb számát is, ami 220 oldalnyi jósággal gondoskodik a minőségi kikapcsolódásról.

A Bortársaság minden hónapban több csomagot is összeállítt olyan italokból, amiket érdemes megkóstolnunk. Áprilisban az érettebb tételek mellett tették le a voksukat, de ezek egytől egyig olyan izgalmas ízvilágot jelenítenek meg, amelyekért valóban érdemes palackot bontani.

Itt van például Col Fondo Asolo Prosecco Superiore Brut Nature 2020, aminek minden kortyában érződik az a gondoskodás, amely a glera ültetvényeket övezi a Case Paolinnál. A szőlő iránti átható tisztelet mellett pedig a tradicionális borgyártás is központi szerephez jut a pincészetnél. Ha csontszáraz kortyra, ásványos zárásra, fehér virágokra és citrus jegyekre vágyunk, ennél jobb bort nem találunk.

De remek borok jönnek a Csobán oldalából is, erer tökéletes példa a Villa Tolnay Panoráma Olaszrizlingjének 2019-es évjárata, mely az akkori szélsőséges időjárási körülmények ellenére is több mint ígéretes. A tíz hónapig tartó érlelés során a sós-ásványos bor meg tudta őrizni az olaszrizling finom virágos és barackos jegyeit is, így

egy igazán könnyű ivású italt tehetünk az asztalra, ha ezt választjuk.

"Málnás" Tramini egy igazán rusztikus karakterű szőlőből készül, ugyanakkor élénk illatok, a virágos jegyek, a könnyedebb, lendületes korty és a teás, gyógynövényes ízek jellemzik. A Gellavilla pincéjéből származó borból

csupán 1670 palack készült, így nem érdemes sokat hezitálni a beszerzésével.

Itt készül a málnás tramini

Ezzel szemben az érettebb, fűszeresebb vonalat testesíti meg a Márkvár pincészet 2017-es Bikavére, amiről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Ha pedig egy igazán modern bort kóstolnánk, az Istine 2020-as Chianti Classicót érdemes kivennünk a borhűtőnkből, amely

egy igazán élénk bor, tele izgalmas, virágos jegyekkel.

Ha pedig mindez kevés lenne a jóból, az isteni borok mellett lapozzuk fel a Roadster magazin legfrissebb számát is, amelyben megtalálható minden az utazástól kezdve, a dizájnon át egészen a gasztronómia legkifinomultabb világáig, s melyből természetesen a jó borok sem hiányozhatnak. Ezúttal Márkvárt Jani és a kadarkaprojekt kapott néhány hasábot, így nem véletlen, hogy ez a palack lett az Április+ csomag hatodik bora.

Az Április+ válogatásra ide kattintva lehet lecsapni.

alkoholos ital | bortársaság | bor | alkohol | fehér bor

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom