Close
Látványos videó mutatja meg, hogyan öltött magára arany ruhát egy 16. századi spanyol kolostor

Látványos videó mutatja meg, hogyan öltött magára arany ruhát egy 16. századi spanyol kolostor

A felfedezés iránti vágy és a kíváncsiság találkozik száztizenkettő életmentő fóliával, illetve egy reneszánsz kori kolostorral.

Három spanyol dizájner együttműködésének eredményeként született meg az a látványos installáció, amely

a kíváncsiságot és a felfedezés iránti vágyat szimbolizálja.

A Sant Jordi és Sant Doménec kolostor a tortosa-i A Cel Obert fesztivál keretében alakult át. Az esemény missziója, hogy történelmi tereit művészi alkotásokkal töltse meg úgy, hogy közben óvja a város építészeti örökségét is.

Az installációról lélegzetelállító videó is készült az egyik alkotó, Salvatore Dentamaro jóvoltából.

Az Aranyásó névre keresztelt installációt azért a kolostor udvarán készítették el, mert az korábban a város gazdasági és társadalmi életének fontos színtere volt, maga az épület pedig az egyik legfontosabb reneszánsz kori alkotás Katalóniában.

Az installáció száztizenkettő egymáshoz illesztett életmentő fóliából készült, amely teljesen befedi a kolostor teraszát.

(Forrás és címlapkép: Designboom)

életmentő fólia | kolostor | dizájn | video | reneszánsz

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram