Látványos videó mutatja meg, hogyan öltött magára arany ruhát egy 16. századi spanyol kolostor

A felfedezés iránti vágy és a kíváncsiság találkozik száztizenkettő életmentő fóliával, illetve egy reneszánsz kori kolostorral.

Három spanyol dizájner együttműködésének eredményeként született meg az a látványos installáció, amely

a kíváncsiságot és a felfedezés iránti vágyat szimbolizálja.

A Sant Jordi és Sant Doménec kolostor a tortosa-i A Cel Obert" fesztivál keretében alakult át. Az esemény missziója, hogy történelmi tereit művészi alkotásokkal töltse meg úgy, hogy közben óvja a város építészeti örökségét is.

Az installációról lélegzetelállító videó is készült az egyik alkotó, Salvatore Dentamaro jóvoltából.

Az Aranyásó névre keresztelt installációt azért a kolostor udvarán készítették el, mert az korábban a város gazdasági és társadalmi életének fontos színtere volt, maga az épület pedig az egyik legfontosabb reneszánsz kori alkotás Katalóniában.

Az installáció száztizenkettő egymáshoz illesztett életmentő fóliából készült, amely teljesen befedi a kolostor teraszát.

(Forrás és címlapkép: Designboom)

spanyolország | kolostor | életmentő fólia | reneszánszkori | katalónia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom