Close
Négy és fél perc tömény, zajos, poros motorsport-történelem

Négy és fél perc tömény, zajos, poros motorsport-történelem

1989-ben készült, nincs öt perc, de a legjobb kisfilmek között emlegetik azóta is.

Képernyő előtt nehéz átérezni, micsoda fizikai és mentális teljesítmény az autóversenyzés – az 1989-es Climb Dance viszont talán minden más filmnél hatásosabban mutatja meg, mindössze néhány percben.

A Peugeot készítette, és Ari Vatanen rali-világbajnok, az akkor még csak kétszeres, azóta négyszeres Dakar-győztes finn pilóta és autója, az összkerékmeghajtású, 600 lóerős Peugeot 405 T16 GR szereplését mutatja az 1988-as Pikes Peak hegyi felfutón. Vatanen 10:47.220-as idővel rekordot döntött a coloradói Sziklás-hegységben rendezett, 1440 méter magasan induló, és 19,99 kilométer múlva 4300 méteren véget érő futamon – a több díjjal kitüntetett kisfilm méltó emléke a legendás verseny legendás párosának.

Ez is érdekelhet:

pikes peak | video | motorsport | peugeot 405 | climb dance

FOLYTASD EZZEL

Így ébred fel álmából a világ egyik legszegényebb országa

Látványos videó mutatja be, hogy a síelés a természet törvényeit áthágó spontán varázslat

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram