Close
Négy és fél perc tömény, zajos, poros motorsport-történelem

Négy és fél perc tömény, zajos, poros motorsport-történelem

1989-ben készült, nincs öt perc, de a legjobb kisfilmek között emlegetik azóta is.

Képernyő előtt nehéz átérezni, micsoda fizikai és mentális teljesítmény az autóversenyzés – az 1989-es Climb Dance viszont talán minden más filmnél hatásosabban mutatja meg, mindössze néhány percben.

A Peugeot készítette, és Ari Vatanen rali-világbajnok, az akkor még csak kétszeres, azóta négyszeres Dakar-győztes finn pilóta és autója, az összkerékmeghajtású, 600 lóerős Peugeot 405 T16 GR szereplését mutatja az 1988-as Pikes Peak hegyi felfutón. Vatanen 10:47.220-as idővel rekordot döntött a coloradói Sziklás-hegységben rendezett, 1440 méter magasan induló, és 19,99 kilométer múlva 4300 méteren véget érő futamon – a több díjjal kitüntetett kisfilm méltó emléke a legendás verseny legendás párosának.

Ez is érdekelhet:

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom