Close
Ilyen az, amikor a kreativitás szelleme egyenesen a sivatagra szabadul a palackból

Ilyen az, amikor a kreativitás szelleme egyenesen a sivatagra szabadul a palackból

Amikor Cristhoph Kaiser megpillantotta ezt a hetvenes évekbeli, craigslisti silót, először azt gondolhatta, hogy a gabonatárolási gondjai véget is érnek. Aztán némi utánajárás és inuitív pillanat után arra jutott, hogy egy zseniális otthont is létrehozhat belőle.

A ház egy sivatagi környezetben helyezkedik el, amelyet tizenhat mesquite fa vesz körül. A portára bevezető hosszú bejárat azt az illúziót keltheti, mintha csak egy vidéki rezidencián lennénk – pedig az ingatlan az állam fővárosában, Phoenix központjában áll. Az 1955-ben összetákolt arizonai siló belsejét alaposan kipucolták és átalakították, majd a mintegy harminckét négyzetméternyi lakteret roppant hasznosan rendezték be.

“A hagyományos, szögletes bútorok soha nem működtek volna”

– magyarázta Cristoph, aki szerette volna, ha a belső tér tükrözi a siló héjának elegáns íveit, ez pedig egyedi szekrények és bútorok tervezéséhez, illetve megépítéséhez vezetett. Még a tolóajtó is kézműves gyártmány.

Teljesen felszerelt, esztétikailag is pontra tett konyha, nappali és étkezde is található az egykori gabonasilóban, a hajlított üvegajtó pedig elegendő fényben fürdeti a lakást.

Miközben a szerény, hangulatos belső teret egy pazar kis terasz öleli körül,

a fekete fémspirálból készült lépcső az emeleten található hálószobába vezet fel. Kicsi, takarékos, mégis nagyon otthonos. Remekül kivitelezett projekt.

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén
Ez a portugál ház olyan mint egy Fernando Pessoa-vers
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom