Close
Lenyűgöző titkokat rejt ez a hetvenes évekbeli siló

Lenyűgöző titkokat rejt ez a hetvenes évekbeli siló

Amikor Cristhoph Kaiser megpillantotta ezt a hetvenes évekbeli, craigslisti silót, először azt gondolhatta, hogy a gabonatárolási gondjai véget is érnek. Aztán némi utánajárás és inuitív pillanat után arra jutott, hogy egy zseniális otthont is létrehozhat belőle.

A ház egy sivatagi környezetben helyezkedik el, amelyet tizenhat mesquite fa vesz körül. A portára bevezető hosszú bejárat azt az illúziót keltheti, mintha csak egy vidéki rezidencián lennénk – pedig az ingatlan az állam fővárosában, Phoenix központjában áll. Az 1955-ben összetákolt arizonai siló belsejét alaposan kipucolták és átalakították, majd a mintegy harminckét négyzetméternyi lakteret roppant hasznosan rendezték be.

„A hagyományos, szögletes bútorok soha nem működtek volna”

– magyarázta Cristoph, aki szerette volna, ha a belső tér tükrözi a siló héjának elegáns íveit, ez pedig egyedi szekrények és bútorok tervezéséhez, illetve megépítéséhez vezetett. Még a tolóajtó is kézműves gyártmány.

Teljesen felszerelt, esztétikailag is pontra tett konyha, nappali és étkezde is található az egykori gabonasilóban, a hajlított üvegajtó pedig elegendő fényben fürdeti a lakást.

Miközben a szerény, hangulatos belső teret egy pazar kis terasz öleli körül,

a fekete fémspirálból készült lépcső az emeleten található hálószobába vezet fel. Kicsi, takarékos, mégis nagyon otthonos. Remekül kivitelezett projekt.

Ez is érdekelhet:

otthon | gabonasiló | gabona | siló

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram