Close
Mintha egy mozgó, gyönyörű műalkotásban lennél ebben a pavilonos házban

Mintha egy mozgó, gyönyörű műalkotásban lennél ebben a pavilonos házban

Elcsépelt a zen szót használni mindenre, ami szép és nyugis is, de ebben az esetben abszolút ideillő.

Elsőre nagyon japán rezgések jönnek belőle, de amúgy Kaliforniában épült ez a több pavilonból álló házegyüttes a Feldman építészstúdió jóvoltából. Az Atherton Pavilions névre keresztelt otthon a Szilícium-völgyben épült egy kis tavacskához, cédrus borítja és csak úgy árad belőle a csendes béke.

A házegyüttes negyvenkét négyzetméteres egységekből áll, melyek között kültéri konyhát és étkezőt, valamint medicáiós- és edzőtermet is találunk. A házakat cédrus borítja, mely idővel és időjárással együtt a színét is megváltozatja és az építészek szerint egyre inkább belesimul a környezetbe.

A tulajdonosok az üvegfalaknak hála bárhol is vannak, élvezhetik a természet és a halastó kedves békéjét.

Még több csodás enteriőrben merülnél el? Akkor mutatjuk, mik vettek le mostanában a lábunkról: például ez a kolostorból átalakított, elképesztő hotel a Garda-tónál, ez az ezeréves umbriai kastélyszálló, amit élőben is láttunk és elállt a szavunk, ez a corten acéllal burkolt, csodálatos ház, de őszintén szólva Vajna Timi kétmilliárdos hollywoodi álomvillájába is azonnal beköltöznénk.

(Fotók: Adam Rouse)

halastó | dizájn | ház | építészet | usa

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Korábbi focilegendától lehet megvenni Leonardo da Vinci utolsó olasz otthonát

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram