Close
Nagyon elfogadnánk ezt a corten acéllal burkolt, csodálatos házat

Nagyon elfogadnánk ezt a corten acéllal burkolt, csodálatos házat

Csak mi nem nyaralónak, hanem állandóra.

Két cortenacél-borítású épületből áll a Little House/Big Shed nevű (Kis ház/Nagy kunyhó) nyaralóegyüttes, amit Whidbey szigetére tervezett meg David Van Galen amerikai építész magának és feleségének. A Seattle-től valamivel északra található házat nyaralóként, a kisebb épületet pedig stúdióként és vendégházként használja a pár.

Csodás természeti környezetben fekszik, duglászfenyők ölelte telken; egyszerre jár át a nyugalom és imádod a formatervezett ház minden négyzetcentijét.

Az igényeink egyszerűek voltak: egy mindentől távol eső, apró otthont akartunk, ahol kedvünkre főzőcskézhetünk, olvashatunk a tűz fényénél, írhatunk, festhetünk, vendégeket fogadhatunk – és fák között alhatunk

– írja körül az építész a projektet.

A nagyobbik épület 85 négyzetméter, a vendégház és stúdió pedig 21 négyzetméteres. A burkolatot szándékosan tervezték így; szeretnék, hogy az iőd, a szél, a nap és a víz mind-mind rajta hagyná az ujjlenyomatát évek múltán a házon, így az esztétikailag is kommunikál a környezetével. Ahol pedig nem cortenacél-burkolatú a ház, ött nagy üvegpaneleken engedhetjük, hogy átöleljen a zöldellő, buja természet.

Még több gyönyörű enteriőrt nézegetnél? Mutatjuk a legutóbbi dizájnkedvenceinket: ezt a szocializmust újragondoló krakkói hotelt, ahol szintén simán elnyaralnánk, füves háztetővel csodás tóra tekintő izlandi villát, ezt a fenomenális holland faházat az erdő mélyén, ezt a panellakásból átalakított kijevi csodát, ezt a modernista betonházat, amelyben van egy hihetetlen furnérlépcső, és ezt a fantasztikusan kreatív londoni otthont.

(Fotók: Lara Swimmer)

seattle | corten | fenyő | duglász | amerika

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram