Close
Egyszerűen nincsenek szavak erre az ezeréves umbriai kastélyszállóra

Egyszerűen nincsenek szavak erre az ezeréves umbriai kastélyszállóra

A tizedik századból maradt meg az elképesztő épület, 2021-től meg is lehet szállni benne. Nekünk pedig percek óta rendesen elakadt a lélegzetünk.

A Hotel Castello di Reschio még a tizedik században épült Umbria dombjain, melyet Benedikt Bolza gróf és családja újított fel és alakított át egy 36 lakosztályos szállodává.

Az óriási telken fekvő kastély félelmetesen szép természeti környezetben és hihetetlen ízléssel kialakított terekkel, történelemmel és velünk élő modernitás tökéletes keverékével várja a vendégeket Umbria és Toszkána határán.

A kastélyt 1996-ban vásárolta meg a Bolza család és tíz évig éltek benne folyamatosan, miközben éjt-nappallá téve dolgoztak a felújításon. A kastélyban többek között pálmaszoba, dolgozószobák, étterem és spa részleg is található, a lakosztályok közül harminc a kastélyban, hat pedig a közeli templom mellett került kialakításra, a környéket és a birtokot pedig kerékpáron vagy lovon is felfedezhetjük.

A felújítás során igyekeztek körülbelül mindent megőrizni, amit csak lehetett, a kandallóktól a kőpadlón át a gerendákig. Ahol már túl romosak voltak az állapotok – ami egy ezeréves kastélynál azért érthető, na – ott helyi alapanyagokkal, korhűen végeztek renoválást, valamint nagyon stílusos, esztétikailag csillagos ötös kortárs és antik bútorokkal rendezték be a helyiségeket.

Itt nézhetsz meg még több fotót és információt a kastélyról; mi nem sóhajtoznánk sokat, ha ezt a nyarat itt kéne töltenünk. Meg úgy a következő párat.

(Fotók: Dezeen)

castello | dizájn | építészet | toszkána | tizedik század

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom