Close
Egyszerűen nincsenek szavak erre az ezeréves umbriai kastélyszállóra

Egyszerűen nincsenek szavak erre az ezeréves umbriai kastélyszállóra

A tizedik századból maradt meg az elképesztő épület, 2021-től meg is lehet szállni benne. Nekünk pedig percek óta rendesen elakadt a lélegzetünk.

A Hotel Castello di Reschio még a tizedik században épült Umbria dombjain, melyet Benedikt Bolza gróf és családja újított fel és alakított át egy 36 lakosztályos szállodává.

Az óriási telken fekvő kastély félelmetesen szép természeti környezetben és hihetetlen ízléssel kialakított terekkel, történelemmel és velünk élő modernitás tökéletes keverékével várja a vendégeket Umbria és Toszkána határán.

A kastélyt 1996-ban vásárolta meg a Bolza család és tíz évig éltek benne folyamatosan, miközben éjt-nappallá téve dolgoztak a felújításon. A kastélyban többek között pálmaszoba, dolgozószobák, étterem és spa részleg is található, a lakosztályok közül harminc a kastélyban, hat pedig a közeli templom mellett került kialakításra, a környéket és a birtokot pedig kerékpáron vagy lovon is felfedezhetjük.

A felújítás során igyekeztek körülbelül mindent megőrizni, amit csak lehetett, a kandallóktól a kőpadlón át a gerendákig. Ahol már túl romosak voltak az állapotok – ami egy ezeréves kastélynál azért érthető, na – ott helyi alapanyagokkal, korhűen végeztek renoválást, valamint nagyon stílusos, esztétikailag csillagos ötös kortárs és antik bútorokkal rendezték be a helyiségeket.

Itt nézhetsz meg még több fotót és információt a kastélyról; mi nem sóhajtoznánk sokat, ha ezt a nyarat itt kéne töltenünk. Meg úgy a következő párat.

(Fotók: Dezeen)

tizedik század | olasz | építészet | umbria | felújítás

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram