Close
Egyszerűen nincsenek szavak erre az ezeréves umbriai kastélyszállóra

Egyszerűen nincsenek szavak erre az ezeréves umbriai kastélyszállóra

A tizedik századból maradt meg az elképesztő épület, 2021-től meg is lehet szállni benne. Nekünk pedig percek óta rendesen elakadt a lélegzetünk.

A Hotel Castello di Reschio még a tizedik században épült Umbria dombjain, melyet Benedikt Bolza gróf és családja újított fel és alakított át egy 36 lakosztályos szállodává.

Az óriási telken fekvő kastély félelmetesen szép természeti környezetben és hihetetlen ízléssel kialakított terekkel, történelemmel és velünk élő modernitás tökéletes keverékével várja a vendégeket Umbria és Toszkána határán.

A kastélyt 1996-ban vásárolta meg a Bolza család és tíz évig éltek benne folyamatosan, miközben éjt-nappallá téve dolgoztak a felújításon. A kastélyban többek között pálmaszoba, dolgozószobák, étterem és spa részleg is található, a lakosztályok közül harminc a kastélyban, hat pedig a közeli templom mellett került kialakításra, a környéket és a birtokot pedig kerékpáron vagy lovon is felfedezhetjük.

A felújítás során igyekeztek körülbelül mindent megőrizni, amit csak lehetett, a kandallóktól a kőpadlón át a gerendákig. Ahol már túl romosak voltak az állapotok – ami egy ezeréves kastélynál azért érthető, na – ott helyi alapanyagokkal, korhűen végeztek renoválást, valamint nagyon stílusos, esztétikailag csillagos ötös kortárs és antik bútorokkal rendezték be a helyiségeket.

Itt nézhetsz meg még több fotót és információt a kastélyról; mi nem sóhajtoznánk sokat, ha ezt a nyarat itt kéne töltenünk. Meg úgy a következő párat.

(Fotók: Dezeen)

FOLYTASD EZZEL
A Covid óta mindenki ezt keresi: sokszor többet ér a lakásunk, ha ezzel az egy dologgal rendelkezik
Így flörtöl a beton a terméskővel a hegyek lábánál fekvő portugál tanyán
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom