Close
Szigorú kolostorból lett fenomenális szálló ez a Garda-tó melletti hotel

Szigorú kolostorból lett fenomenális szálló ez a Garda-tó melletti hotel

17. századi kolostorból építették át szállodává a NOA építészei. Szerintünk nagyon sok megbízásuk lesz ezután.

A NOA (Network of Architecture) építészstúdió alakította át ezt a Garda-tó melletti Arcóban található, 17. századi kolostort, amely ma Monastero Arx Vivendi néven hotelként és spaként üzemel. A szálloda esztétikailag gyakorlatilag beleköthetetlen:

minden egyes régi részlet és modern átírás csodás egységet alkot, amelyben egyszerre érezzük a kolostorok fehér, egyszerű hidegségét és egy kortárs dizájnszálloda stílusos kényelmét.

A negyven szobás szállodában minden szoba két egykori cella összevonása, a legnagyobb lakosztály pedig a régi mosószoba helyét vette át.

A világos fapadló, a fekete vasbútorok és földszínű textíliák, a szigorú, fehér folyosón végeláthatatlanul végigfutó tetőgerendák, valamint az eredeti ajtók felhasználása egészen varázslatos hangulatot élvezhetünk a hotelben.

Nem mellesleg a szálloda mellett áll egy templom és egy kolostor, amelyet a mai napig apácák laknak, így a régi funkció autentikussága egy karnyújtásnyira elérhető.

Az épület földszintjén találhatók a közösségi terek, a recepció, reggeliző, bár és konyha. Emellett alakították ki a Salas per Aquam wellness részleget, ahol kültéri medencét, szaunákat, relaxációs szobát és sokféle kezelést is igénybe lehet venni. A gyönyörű esztétikai megoldások mellett pedig olyan kilátás is nyílik a szállodából, hogy az már szinte nem is igazságos.

Még több csodás enteriőrben merülnél el? Akkor mutatjuk, melyek vettek le mostanában a lábunkról: például ez az ezeréves umbriai kastélyszálló, amit élőben is láttunk és elállt a szavunk, ez a corten acéllal burkolt, csodálatos ház, de őszintén szólva Vajna Timi kétmilliárdos hollywoodi álomvillájába is azonnal beköltöznénk.

(Fotók: Alex Filz)

szálló | szálloda | templom | dizájn | Garda-tó

FOLYTASD EZZEL

Soha szebb nyaralót nem láttunk még CLT-panelből mint ez az új-zélandi kabin

Ezt harmadjára olvasva sem hiszed el: soha nem látott rekordot léptek át Budapesten a lakások négyzetméterárai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram