Close
Október közepén négy napunk lesz hazavinni a kortárs művészetet

Október közepén négy napunk lesz hazavinni a kortárs művészetet

Közép- és Kelet-Európa legjelentősebb művészeti vására és Magyarország legnagyobb kiállítása, kiemelkedően vonzó célpont a nemzetközi művészeti életben. Ez az Art Market Budapest, melyet október 11-14. között rendeznek meg a Millenáris Parkban, ahová sokan azért érkeznek, hogy a kortárs művészetet hazavigyék.

Tagadhatatlanul Európa egyik legizgalmasabb régiójában élünk kulturális szempontból, Budapest pedig egy olyan nagyváros, amely kiemelten kezeli az újszerű, inspiráló művészeti tartalmakat és a jövő sztárjait. A 2011-ben létrejött Art Market Budapest évről évre igyekszik megmutatni a nemzetközi kortárs képzőművészet egyedülálló kompozícióit, most nyolcadik alkalommal fogadja be az élvonalbeli hazai és külföldi galériákat, intézményeket, valamint művészeti projekteket.

Négy kontinens, huszonöt ország, száz kiállító, ötszáz művész, több ezer alkotás, hatezer négyzetméter, harmincezer látogató.

A számokat tekintve mindig is tekintélyes mennyiséget tudott felmutatni az esemény, nincs ez másként ebben az esztendőben sem, mert idén is van igény egy ilyen szintű, friss impulzusokkal szolgáló művészeti platformra.

A nyolcadik Art Market két igazi különlegességgel érkezik. Az egyik a visegrádi országok művészetének szentelt vendégprogram, a Visegrad Contemporary elnevezésű kulturális fesztivál, amely a visegrádi országokat látja vendégül és a régió kortárs művészetének szentel látványos programsorozatot, a másik pedig az Art Photo Budapest szekció:

utóbbi a régió egyetlen nemzetközi fotóvásáraként egy teljes kiállítási csarnokot szentel a fotóművészetnek.

Az eseményt mintegy félszáz program – többek között performanszok, filmvetítések, könyvbemutatók és kerekasztal-beszélgetések – kíséri még a Millenáris park B, C és D épületében, valamint parkjában.

Az Art Market október 11-én csütörtöktől mindennap 11-19 óra között tart nyitva szombat kivételével, amikor is 21 óriáig szemezgethetünk a kortárs művészet csúcsalkotásaiból.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Art Market)

dizájn | art market | millenáris | tárlat | kiállítás

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram