Október közepén négy napunk lesz hazavinni a kortárs művészetet

Közép- és Kelet-Európa legjelentősebb művészeti vására és Magyarország legnagyobb kiállítása, kiemelkedően vonzó célpont a nemzetközi művészeti életben. Ez az Art Market Budapest, melyet október 11-14. között rendeznek meg a Millenáris Parkban, ahová sokan azért érkeznek, hogy a kortárs művészetet hazavigyék.

Tagadhatatlanul Európa egyik legizgalmasabb régiójában élünk kulturális szempontból, Budapest pedig egy olyan nagyváros, amely kiemelten kezeli az újszerű, inspiráló művészeti tartalmakat és a jövő sztárjait. A 2011-ben létrejött Art Market Budapest évről évre igyekszik megmutatni a nemzetközi kortárs képzőművészet egyedülálló kompozícióit, most nyolcadik alkalommal fogadja be az élvonalbeli hazai és külföldi galériákat, intézményeket, valamint művészeti projekteket.

Négy kontinens, huszonöt ország, száz kiállító, ötszáz művész, több ezer alkotás, hatezer négyzetméter, harmincezer látogató.

A számokat tekintve mindig is tekintélyes mennyiséget tudott felmutatni az esemény, nincs ez másként ebben az esztendőben sem, mert idén is van igény egy ilyen szintű, friss impulzusokkal szolgáló művészeti platformra.

A nyolcadik Art Market két igazi különlegességgel érkezik. Az egyik a visegrádi országok művészetének szentelt vendégprogram, a Visegrad Contemporary elnevezésű kulturális fesztivál, amely a visegrádi országokat látja vendégül és a régió kortárs művészetének szentel látványos programsorozatot, a másik pedig az Art Photo Budapest szekció:

utóbbi a régió egyetlen nemzetközi fotóvásáraként egy teljes kiállítási csarnokot szentel a fotóművészetnek.

Az eseményt mintegy félszáz program – többek között performanszok, filmvetítések, könyvbemutatók és kerekasztal-beszélgetések – kíséri még a Millenáris park B, C és D épületében, valamint parkjában.

Az Art Market október 11-én csütörtöktől mindennap 11-19 óra között tart nyitva szombat kivételével, amikor is 21 óriáig szemezgethetünk a kortárs művészet csúcsalkotásaiból.

Ez is érdekelhet:

A gáztartályok James Bondjától az osztrák Lechner Ödönig - Bécsi art spotlight

Kultúrtrip a klasszik falakon túl: Múzeumi Negyed, enzi, pop art, Hundertwasser, redesign, szecesszió, építészet, Otto Wagner, gáztelepből lakónegyed, csatornaparti underground.

(Fotók: Art Market)

kiállítás | art market | budapest | dizájn | programajánló

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom