Sosem utaztak még annyian ezekre a mesés európai szigetekre, mint idén

Rekordot  döntött az Azori-szigetek: majdnem kétszázezer utas érkezett a Portugáliához tartozó mesebeli szigetekre csak az elmúlt hónapban.

A legfrissebb statisztikai adatok szerint 2023 októberében jelentősen megugrott a repülővel érkező turisták száma az Azori-szigeteken, az új csúcs százhetvenegyezer főt jelentett. Ez  7,3 százalékos növekedést jelent az előző év azonos hónapjához képest.

Az Azori-szigeteken leszálló utasok többsége Európa szárazföldi részéről vagy Madeiráról érkezett, szigetközi járatokkal hetvenkétezren utaztak a portugál szigetcsoportra.

A legtöbben Sao Miguelre, Terceira városába és Faialba érkeztek.

De nem csupán októberben volt rekordforgalom az Azori-szigeteken. Augusztusban közel háromszázezer turista fordult meg ott, ami az előző évhez képest közel tíz százalékos növekedést jelent.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

azori-szigetek | portugália | turizmus | tömegturizmus

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom