Close
Ultra limitált autócsodával jelentkezik az Aston Martin és százéves tervezőpartnere

Ultra limitált autócsodával jelentkezik az Aston Martin és százéves tervezőpartnere

Elsőként az autó látványától esett le az állunk, másodszor pedig az ára hallatán. Az Aston Martin DBS GT Zagato minden tekintetben félelmetes.

Már hatvan éve dolgozik együtt a Zagato és az Aston Martin, a közös munkának pedig rendre valami páratlan gyönyörűség az eredménye. Nem lesz ez másképpen idén sem, amikor is az olasz tervezőház megalapításának századik évfordulóját ünnepli, ennek apropóján pedig egy egészen elképesztő sportautót épít a két vállalat.

A dupla évforduló tiszteletére tervezett DBS GT Zagato műszaki alapjait a nemrégiben bemutatott, 5,2 literes V12-es motorral felszerelt DBS Superleggera adja, amelyet minden idők legbrutálisabb közúti Aston Martin modelljeként emlegetnek a maga több mint hétszáz lóerejével.

Ami a külső vonásait illeti, az ikonikus, ötvenes évekbeli DB4 GT Zagato szolgált kiindulási alapként, de persze sok helyen újragondolták a klasszikus formát, ezért az újdonság a teljes frontrészt betöltő hűtőráccsal, izmos, kiszélesített kerékívekkel, tekintélyt parancsoló motorháztetővel és egyedi fényszórókkal érkezik.

Ahogyan a címben már utaltunk rá, egy igen szigorúan limitált modellről van szó, konkrétan tizenkilenc darabot gyártanak le belőle, az ára pedig kis híján nyolc ómillió dollár, átszámítva 2,2 milliárd forint. Ezért az összegért azonban egy újragyártott DB4 GT Zagato Continuation kupét is kap a kedves vásárló, az új modellt ugyanis csak párban lehet megvásárolni. Az első DBS GT Zagato példányok kiszállítása a hírek szerint 2020 végén várható, míg a retro modell már az idén megérkezhet.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Aston Martin)

kupé | aston martin | zagato | sportautó | évforduló

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram