Close
Közeleg a nap, amikor drónnal járunk majd munkába

Közeleg a nap, amikor drónnal járunk majd munkába

A jövő nemhogy benyit a kertkapun, hanem már a bejárati ajtón csönget: itt az Astro Elroy névre keresztelt Passenger Drone-ja, amivel a közeljövőben utazhatunk is.

Persze ez még odébb van, egyelőre csak tesztrepüléseken szállt fel az önvezető drón prototípusa. Számos cég dolgozik egyébként a személyszállításra alkalmas drónok fejlesztésén, közülük az Ehang 184-es dróntaxi Kínában már forgalomba is állt.

A texasi Astro által épített, igen elegánsra sikerült, abszolút futurisztikus hatású Passenger Drone 360 fokos térhatású kabinjában két személy fér el kényelmesen.

Elektromos motorjának köszönhetően semmiféle káros anyagot nem bocsát ki, tehát környezetkímélő járműről van szó (furcsa ezt leírni egy drón esetében…), amit tizenhat rotor hajt és hetven kilométeres sebességgel képes repülni, egy töltéssel maximum huszonöt percig.

Az utas a fedélzeti 4G hálózat segítségével érintőképernyővel navigálhatja masinát: megadja a pontos címet, az üresen 240 kilós Elroy pedig elrepteti a célállomásra.

Képes mindenféle külső segítség nélkül eltalálni a megadott helyre, de szükség esetén joystickkel manuálisan, vagy távirányítással is működtethető.

A tervek szerint az Astro első körben öt drónt épít, és ezernél is több repülési órát követően dobja majd piacra a szerkezeteket. A karbonszálas utasszállító járművet elsősorban városi közlekedésre találták ki: a cél az, hogy az utasok relatíve gyorsan és biztonságosan eljussanak például a munkahelyükre.

Az álom tehát, melyben idegtépő várakozás helyett fogjuk magunkat, és egyszerűen átrepülünk a forgalmi dugó fölött, megvalósulni látszik.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Flyastro, Aithority.com)

Astro | drón | Elroy | Passenger Drone | utasszálító

FOLYTASD EZZEL

Újra büszkén szárnyal a Bentley legendás orrdísze

Ezt a három lejátszási listát pörgesd a kocsiban!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram