Close
Közeleg a nap, amikor drónnal járunk majd munkába

Közeleg a nap, amikor drónnal járunk majd munkába

A jövő nemhogy benyit a kertkapun, hanem már a bejárati ajtón csönget: itt az Astro Elroy névre keresztelt Passenger Drone-ja, amivel a közeljövőben utazhatunk is.

Persze ez még odébb van, egyelőre csak tesztrepüléseken szállt fel az önvezető drón prototípusa. Számos cég dolgozik egyébként a személyszállításra alkalmas drónok fejlesztésén, közülük az Ehang 184-es dróntaxi Kínában már forgalomba is állt.

A texasi Astro által épített, igen elegánsra sikerült, abszolút futurisztikus hatású Passenger Drone 360 fokos térhatású kabinjában két személy fér el kényelmesen.

Elektromos motorjának köszönhetően semmiféle káros anyagot nem bocsát ki, tehát környezetkímélő járműről van szó (furcsa ezt leírni egy drón esetében…), amit tizenhat rotor hajt és hetven kilométeres sebességgel képes repülni, egy töltéssel maximum huszonöt percig.

Az utas a fedélzeti 4G hálózat segítségével érintőképernyővel navigálhatja masinát: megadja a pontos címet, az üresen 240 kilós Elroy pedig elrepteti a célállomásra.

Képes mindenféle külső segítség nélkül eltalálni a megadott helyre, de szükség esetén joystickkel manuálisan, vagy távirányítással is működtethető.

A tervek szerint az Astro első körben öt drónt épít, és ezernél is több repülési órát követően dobja majd piacra a szerkezeteket. A karbonszálas utasszállító járművet elsősorban városi közlekedésre találták ki: a cél az, hogy az utasok relatíve gyorsan és biztonságosan eljussanak például a munkahelyükre.

Az álom tehát, melyben idegtépő várakozás helyett fogjuk magunkat, és egyszerűen átrepülünk a forgalmi dugó fölött, megvalósulni látszik.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Flyastro, Aithority.com)

Elroy | Passenger Drone | Astro | utasszálító | drón

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom